Çorum'da Koçhisar Baraji'nin Suyu Aritma Tesisine Ulastirildi

Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin: 'Bir yilda bu kadar uzun mesafeden suyun getirilmesi büyük basari'.

Çorum'da Koçhisar Isale Hatti Projesi tamamlanarak, aritma tesisine ilk su verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlügünün 2020 Türkiye kuraklik haritasinda Amasya ile siyah renkle gösterilen Çorum'da, son 40 yilin en kurak dönemi yasaniyor.

Türkiye'nin 2020'de en az yagis alan ili olarak belirlenen kentte, barajlardaki su rezervleri kritik seviyeye düserken, Çorum Belediyesi, Devlet Su Isleri Genel Müdürlügü ile koordineli yürüttügü çalismalarla vatandaslari susuz birakmamak için çaba harciyor.

Geçen yil nisan ayinda 83 milyon lira bütçeyle ihale edilen Koçhisar Isale Hatti Projesi'nde insa çalismalari, ekim ayinda basladi. Proje kapsaminda Alaca ilçesindeki Koçhisar Baraji ile kent merkezindeki organize sanayi bölgesinde (OSB) kurulu su aritma tesisi arasina 53 kilometre boru hatti dösendi.

Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, tesisi ziyaret ederek çalismalari inceledi.

Asgin, gazetecilere, kentin uzun yillar içme suyu ihtiyacini karsilayacak önemli bir projeyi tamamladiklarini söyledi.

Birlik ve beraberlik içinde gece gündüz çalisarak 53 kilometre mesafeden su getirdiklerini belirten Asgin, "Koçhisar Baraji'nin suyunu aritma tesisimize ulastirdik. Bir yilda bu kadar uzun mesafeden suyun getirilmesi büyük basari." dedi.

Aritma tesisinin kapasitesini de iki katina çikarak yeni proje hazirladiklarini anlatan Asgin, sunlari kaydetti:

"Proje ihale asamasina geldi. Tesisten sehir merkezine de yeni bir isale hatti projesi hazirladik. Atik su aritma tesisimiz 2000'li yillarda yapilmis, neredeyse yüzde 100 kapasiteyle çalisiyor. 400 milyon lira degerinde proje var. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile görüsmelerimiz devam ediyor. Insallah onu da gerçeklestirecegiz ve hem yeralti sularinin degerlendirilmesi hem Koçhisar Isale Hatti Aritma Tesisi'nin kapasite artirimi ve tesisle sehir arasindaki isale hattinin yenilenmesiyle çok uzun yillar sehrimizin su problemini çözmüs olacagiz."

Asgin, sehir için hayati öneme sahip projelerin hayata geçirilmesinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve milletvekillerinin yogun emegi bulundugunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile