Çorum'da 'Üçüncü Doz' Asi Çagrisi

Çorum'da, iki doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilama oraninda yüzde 75'i geçerek "mavi" kategoriye ulasilmasinin ardindin, iki doz "Sinovac" asisi yaptiranlara üçüncü asiyi yaptirmalari çagrisinda bulunuldu.

Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin sosyal medya hesabindan paylastigi mesaja göre, Çorum ve Tekirdag'in da eklenmesiyle Türkiye'de iki doz Kovid-19 asilamasinda mavi kategorideki il sayisi 22'ye yükseldi.

Çorum Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Ahmet Baris, AA muhabirine, kentteki saglik teskilatinin özveriyle çalistigini, vatandaslarin da Kovid-19 asisina ilgi gösterdigini ve böylelikle kentin "mavi" kategoriye geçebildigini söyledi.

Vatandaslarin tüm hastanelere ve aile hekimligi birimlerine basvurmalari halinde randevulu ya da randevusuz asilarini ayni gün içinde olabildiklerini belirten Baris, ayrica is yerlerinde ve toplu çalisilan yerlerde is gücü kaybini önlemek amaciyla mobil ekiplerce asi uygulamasi yapildigini aktardi.

Vatandaslarin asiya en kolay sekilde ulasmasi için gerekli düzenlemelerin yapildigini vurgulayan Baris, "Olusturulan çagri merkezi sayesinde asi olmayan veya ikinci doz asi günü gelen vatandaslar aranarak bilgilendiriliyor. Toplum sagligi merkezlerince olusturulan mobil asi ekiplerince her gün köylerde ve zaman zaman sehrin farkli noktalarinda yerinde asi uygulamasi yapiliyor." dedi.

Velilerden talep gelmesi ve okul yönetimlerinin organizasyonunda okullarda da asi uygulamasi yapabildiklerini anlatan Baris, söyle devam etti:

"20 yas üzeri vatandaslarimizin asilanma orani yüzde 80'in üzerinde. Salginin etkilerinden kurtulabilmek için artik okul çagindaki çocuklarimizin da bir an önce asilanmalari gerekiyor. 15-19 yas grubun asilanma oranimiz yüzde 55, 12-15 yas grubunda ise daha düsük. Asi hakki henüz tanimlanmamis 12 yas üzeri çocuklari için ebeveynleri, e-Nabiz sistemi üzerinde talep olusturup asi haklarini tanimlatabilirler."

Baris, üçüncü doz asi sirasi gelen vatandaslara da çagri yaparak, "Daha önce iki doz Sinovac yaptirmis, öncelikle 50 yas üzeri ve kronik hastaligi olanlardan baslamak üzere mutlaka üçüncü doz asilarini olmalari gerektigini özellikle hatirlatmak istiyoruz.???????" ifadesini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile