Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Denizlerimizi Korumamiz Gerekiyor'

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Denizlerimizi Korumamiz Gerekiyor'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Yenikapi Balikçi Barinagi’nda 2024-2025 su ürünleri av sezonunun açilisina katildi. Cumhurbaskani Erdogan, "Bereketli denizlerimizi korumamiz gerekiyor. Maalesef bu konuda çok ciddi eksiklerimiz bulunuyor. Geçtigimiz hafta Izmir Körfezi’ndeki sahneleri gördük. 3 sene önce Haliç’te yasadigimiz müsilaj sikintisini çok iyi hatirliyoruz. Ihmalkarligin, umursamazligin bedelini milletçe hepimiz ödüyoruz. Bunun için siz balikçi kardeslerimden daha fazla hassasiyet bekliyorum” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Yenikapi Balikçi Barinagi’nda 2024-2025 su ürünleri av sezonunun açilisina katildi.

Cumhurbaskani Erdogan programda yaptigi konusmada, “Her sezon oldugu gibi yine ‘vira bismillah’ diyerek sezonumuzu açiyoruz. Bir kaptanin oglu olarak, bir kardesiniz olarak heyecaninizi gözlerinizden okuyorum. Rabbimden bereketli bir sezon niyaz ediyorum. Bugüne kadar balikçi kardeslerimizin daima yaninda olduk. Sektörümüzün gelismesi için reel rakamlar ile 23 milyar lira ÖTV indirimli yakit destegi, 16 milyar lira yetistiricilik destegi basta olmak üzere toplam 45 milyar lira dogrudan nakdi destek sagladik. Balik stoklarimizi arttirmak adina denizlerde ve iç sularda baliklandirma faaliyetini hayata geçirdik” dedi.



“Geçtigimiz hafta Izmir Körfezi’ndeki sahneleri gördük, ihmalkarligin, umursamazligin bedelini milletçe hepimiz ödüyoruz”

Cumhurbaskani Erdogan konusmasinin devaminda, “2023’te 100 milyon balik yavrusunu bereketli sularimizla bulusturduk. Balikçilarimizin çabalari ve destekler sayesinde su ürünleri her zaman rekorlarin sektörü oldu. 2023-2024 sezonunda, yillik üretim miktari ilk defa 1 milyon tonu geçerek rekorlara yenisi eklendi. Sadece üretimde degil, ihracatta da her yil rekor kiriyoruz. Geçtigimiz yil yaklasik 100 ülkeye ihracat yaptik. Böylece ülke ekonomisine 1,7 milyar dolarlik kazanç sagladik. Tüm bu basarilarda emegi olan balikçilarimiza tesekkür ediyorum. Bereketli denizlerimizi korumamiz gerekiyor. Maalesef bu konuda çok ciddi eksiklerimiz bulunuyor. Geçtigimiz hafta Izmir Körfezi’ndeki sahneleri gördük. 3 sene önce Haliç’te yasadigimiz müsilaj sikintisini çok iyi hatirliyoruz. Ihmalkarligin, umursamazligin bedelini milletçe hepimiz ödüyoruz. Bunun için siz balikçi kardeslerimizden daha fazla hassasiyet bekliyorum” ifadelerini kullandi.

"Son teknolojiyle donatilmis balikçi gemilerimiz uluslararasi sularda da boy gösteriyor. Balikçilarimizin avlanma hakki elde edebilmesi amaciyla her yil yeni ülkelerle balikçilik anlasmalarina imza atiyoruz" diyen Cumhurbaskani Erdogan, "Geçen yil 10 olan anlasma sagladigimiz ülke sayisini bu yil 15’e çikardik. 12 ülkeyle de müzakerelerde son asamaya geldik. Halihazirda 8 farkli ülkede avcilik faaliyetlerinde bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde yurtdisi balikçilik girisimlerimizi daha da artiracagiz. Ülkemizin menfaatleri dogrultusunda hakkimiz olani almak için çok daha fazlasini yapacagiz. Uluslararasi denizlerde balikçiligin endüstrisini kurmayi hedefliyoruz. Siz kardeslerimden istirhamim, su ürünleri avciligina getirilen kurallara riayet etmenizdir. Balikçi kardeslerim denizi en iyi koruyandir. Bu konuda sizden hassasiyet bekliyorum. Unutmayin, bu denizler, bu baliklar bize miras degil emanettir. Bahtiniz açik olsun diyor, mavi sularimizi siz balikçilarimiza emanet ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile