Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre görüsmede, Rusya-Ukrayna savasina iliskin son gelismeler degerlendirildi. Cumhurbaskani Erdogan görüsmede, uzun süredir üzerinde çalistiklari Rusya-Ukrayna esir degisiminin basariyla sonuçlanmasindan ve Birlesmis Milletlerin de katkisiyla gelistirdikleri Istanbul Mutabakati’nin islemesinden memnuniyet duydugunu ifade etti.
Kasim ayinda süresi dolacak olan mekanizmanin uzatilmasinin müsterek menfaat oldugunu belirten Cumhurbaskani Erdogan, Rus gübresinin ve tahil ürünlerinin kesintisiz ihraci konusunda da çalismaya devam ettiklerini dile getirdi.
Cumhurbaskani Erdogan, daha olumlu gelismelerin önünün açilabilmesi için gerilimi düsürmeye yönelik adimlara ihtiyaç oldugunu, Rusya’dan da Ukrayna’daki bazi bölgelerin Rusya’ya katilimi meselesi basta olmak üzere, bu süreci kolaylastiracak adimlar atmasinin beklendigini söyledi.
Rusya Devlet Baskani Putin’den müzakerelere bir sans daha vermesini isteyen Cumhurbaskani Erdogan, bu süreçte kolaylastirici bir rol oynamaya hazir olduklarini kaydetti.
(Hülya Keklik - Musa Erdogan - IHA)
Cumhurbaskani Erdogan, Rusya Devlet Baskani Putin Ile Telefonda Görüstü
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi.



















