D Vitamini Eksikligi Için Dogal Öneriler

Prof. Dr. Emine Nur Tozan: 'Günes isigindan faydalanin, düzenli uyumayi ihmal etmeyin, balik ve ton baligi basta olmak üzere D vitamini açisindan zengin besinleri tercih edin' 'Içinde bulundugumuz asiri sicak havalar, kalp damar hastaliklari basta olmak üzere gençyasli herkeste birtakim saglik ve sindirim problemlerine de sebep olabiliyor' 'Bu dönemde en ideal beslenme modeli, Omega3 ve D vitamini kaynagi bakimindan zengin balik ve ton baligiyla hazirlanan lezzetli ve saglikli menülerden geçiyor'

Prof. Dr. Emine Nur Tozan, "D vitamini eksikligi için reçeteniz oldukça basit; günes isigindan faydalanin, düzenli uyumayi ihmal etmeyin, balik ve ton baligi basta olmak üzere D vitamini açisindan zengin besinleri tercih edin." ifadelerini kullandi.

Tozan, dünyada yaygin hastaliklarin nedeni olarak gösterilen D vitamini eksikliginin önemi ve çözüm önerilerine iliskin yaptigi açiklamada, "günes isigi vitamini" olarak da bilinen D vitamininin, bagisiklik sisteminin güçlü olmasi ve hastaliklara karsi korunmak için gerekli oldugunu vurguladi.

Tozan, sunlari kaydetti:

"D vitamini vücut tarafindan üretilebilen bir vitamin. Ancak vücut, bu vitamini yeteri kadar üretmedigi takdirde depresyondan bas agrisina, eklem ve kemik agrilarindan saç dökülmesine, tirnak zayifligi ve kronik agrilara kadar birçok saglik sorununu ortaya çikarabilir. Bu süreçte en önemli faktör dogru beslenmedir. D vitamini yönünden zengin olan yiyeceklerin basinda ton baligi geliyor. Balik ve ton baligini sofralardan eksik etmemekte fayda var.

Çocuklarin gelisim çagindan kadinlarda menopoz dönemi sonrasina kadar dogumumuzdan itibaren her yasta vücudumuzun ihtiyaç duydugu D vitamini, ilerleyen yaslarda karsilasilan kemik erimesi ve kronik agrilara karsi da en dogal ilaçtir. D vitamini eksikligi için reçeteniz oldukça basit; günes isigindan faydalanin, düzenli uyumayi ihmal etmeyin, balik ve ton baligi basta olmak üzere D vitamini açisindan zengin besinleri tercih edin."

- "D vitaminini dogru kaynaktan ve en dogru ögünde tüketmek önemli"

Prof. Dr. Emine Nur Tozan, D vitaminini dogal kaynaklardan elde etmenin önemini vurgularken, kaynaklari oldukça fazla olan D vitaminini dogru kaynaktan ve en dogru ögünde tüketmenin önemli oldugunu aktardi.

Sabah, öglen ve aksamüzeri ögünlerinin, D vitamini takviyesi için en ideal vakitler oldugunu belirten Tozan, su degerlendirmelerde bulundu:

"Içinde bulundugumuz asiri sicak havalar, kalp damar hastaliklari basta olmak üzere genç-yasli herkeste birtakim saglik ve sindirim problemlerine de sebep olabiliyor. Bu dönemde en ideal beslenme modeli, Omega-3 ve D vitamini kaynagi bakimindan zengin balik ve ton baligiyla hazirlanan lezzetli ve saglikli menülerden geçiyor. Hint ve Atlantik Okyanusu'nun tertemiz sularindan sofralarimiza gelen katkisiz ton baliklari, çiftlik baligi olmadigi gibi en dogal Omega-3 kaynagi olarak ruh sagligindan bagisiklik ve metabolizmanin güçlenmesine kadar birçok fayda sunuyor."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile