Dağ İlçeleri De Büyükşehir Sınırlarına Dahil Olacak

Dağ İlçeleri De Büyükşehir Sınırlarına Dahil Olacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Yasası’nın çıkmasının ardından Harmancık, Büyükorhan, Orhaneli ve Keles’in de Büyükşehir sınırlarına dahil olacağını belirterek, “Bundan sonra merkezde ne varsa Büyükorhan’da, Harmancık’ta da olacak” dedi.

Başkan Altepe, Harmancık ilçesinde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. İlk olarak Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya’yı makamında ziyaret eden Başkan Altepe, daha sonra tüm dağ ilçelerinden gelen sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve muhtarlarla bir toplantı yaptı. Toplantıya, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti ilçe başkanları, il genel meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ÖNCELİĞİMİZ DAĞ BÖLGESİNİN KALKINMASI"

Salonu dolduran vatandaşlara hitap eden Başkan Altepe, halka hizmeti ibaret kabul eden kadroların görev başında olduğunu ve halkın mutluluğu için bu kadroların gece gündüz çalıştığını söyledi. Bursa’dan yola çıkarak başta Balkanlar olmak üzere bütün Osmanlı coğrafyasında çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başkan Altepe, “Çünkü ecdadımız bize böyle büyük bir miras bırakmış. Dağ yöresi olarak nitelediğimiz Orhaneli, Harmancık, Keles ve Büyükorhan da Yörük ve Türkmen diyarı olarak ecdadımızın önemli bir mirası. Bu nedenle bizim önceliğimiz dağ bölgesinin kalkınması. Bu bölgelerin artık daha fazla göç vermemesi. Halkımızın kendi toprağında mutlu ve refah içinde yaşaması” diye konuştu.

"TEK PARTİ İKTİDARININ NİMETLERİNDEN YARARLANIYORUZ"

Türkiye gelinde olduğu gibi Bursa’nın da son 8 yılda gelişme yönünde büyük bir ivme kazandığını dile getiren Başkan Altepe, tek parti iktidarının Türkiye için büyük bir şans olduğunu vurguladı. Koalisyon hükümeti dönemlerinde de meclis üyeliği yaptığını hatırlatan Başkan Altepe, “Belediye Başkanı başka partiden, Bayındırlık Bakanı başka partiden. Hadi şimdi bir köprüyü yaptırın bakalım, yaptırabilirseniz. Türkiye olarak biz bunları yaşadık. Ama şimdi biz bakanlara, başbakana kolaylıkla ulaşıp, sıkıntıları anlatabiliyoruz. Bu sayede hizmetler kısa sürede hayata geçiyor” diye konuştu.

Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ise, gerek Büyükşehir Belediyesi gerek İl Genel Meclisi gerekse de Bakan Faruk Çelik’in destekleriyle seçim döneminde verdiği söylerin bir bir hayata geçirildiğini vurguladı.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ise, 12 Haziran seçimlerinin Türkiye için büyük önem taşıdığını belirterek, seçmenlerin yapılan icraatları iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

"GÜMÜŞTEPE DOĞANCI YOLU YAPILACAK"

Daha sonra Orhaneli ilçesine gelen Başkan Altepe ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, parti ilçe binasında vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşların, Gümüştepe – Doğancı arasındaki 13 kilometrelik yolun yapılmayacağı yönünde duyumlar aldıklarını söylemesi üzerine konuşan Başkan Altepe, yolla ilgili projenin Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlandığını ve projenin tamamlanmasının ardından da çalışmalara hemen başlanacağını söyledi. Başkan Altepe, yolun yapılmamasının söz konusu olmadığını da sözlerin ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile