Daıb Yönetım Kurulu Başkanı Cemal Şengel:

Doğu Anadolu İhracatçilar Birliği (DAİB) Yönetim kurulu Başkanı Cemal Şengel, ihracatta yakalanan artış trendinin devam ettiğini söyledi.

DAİB, KUDAKA, TİKA veTHY’nin ortaklaşa düzenlediği AZUTİB toplantısının açılış bölümünde yaptığı değerlendirmede, “Ülkemiz ve bölgemizden ihracat artışını istikrarlı bir hale getirmek amacıyla, Ekonomi bakanımız Zafer Çağlayan’ın öncülüğünde, başlatmış olduğu, ihracat stratejik planı çerçevesınde gerçekleştirilen yoğun çalışmalar sonucu, ülkemız ihracatının yakalamış olduğu artış trendi bu yılda devam etmiştir” dedi.

Şengel, “Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) İle Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Koordinatörlüğü ve 3 Kuruluşun İşbirliğinde, Dış Ticaret Müşteşarlığı (DTM), Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı (TİKA) ve Türk Hava Yolları (THY), Erzurum, Erzincan, Bayburt İllerinde bölgesel bazda tarım, turizm ve sanayi sektörlerinde ikili iş ilişkilerin yoğunlaşması amacıyla, 24 ülke ile temasa geçilmiş olup, 17 ülkeden yaklaşık 117 katılımcının iştirakiyle, bu program düzenlenecektir. Bu program sırasında, bölge turizmine hizmet edilmesi amacıyla, basın mensupları ve tur organizasyonları davet edilmiştir. Bu çerçevede, yurtdışından gelen değerli iş adamı dostlarımızı aramızda görmekten dolayı duyduğumuz memnuniyeti, yönetim kurulum adına, sizlere ifade etmek istiyorum. Bugün burada gerçekleştıreceğımız ış görüşmelerınden, ben ınanıyorum kı, bu güne ve geleceğe yönelık kurulacak olan çok verımlı ış bağlantılarının, ülkelerimiz arasındakı mevcut dostluğun ve kardeşlığın gelışmesını daha da artıracaktır” diye konuştu.

Programdan öncelikli beklentilerinin Yabancı ülke iş adamları ile ülkemizin ihracatçılarını, işadamlarını, sanayicilerini ve esnafını bir araya getirerek, insanlarımızın birbirini daha yakından tanıyacağı, karşılıklı sıcak ilişkiler geliştirerek, neticesinde karşılıklı menfaatlere dayalı, alış veriş ilişkileri kurarak, ülkelerimizin gelişimine dış ticaret hacmine katkıda bulunacağı bir platform oluşturulması olduğunu anlatan DAİB Başkanı Şengel, “Organizasyonun gerçekleşmesinde başta ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan olmak üzere, Müsteşarlığımıza, KUDAKA, TİKA, ve emeği geçen herkese en kalbi şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile