Darbe tartışmasında araya giden Ece Üner oldu

Harp Akademileri Komutanı Org. Bilgin Balanlı'nın tutuklanarak Hasdal cezaevine konulması Türkiye gündeminde büyük yankı uyandırdı. Hemen hemen bütün kanallarda Orgeneral Bilgin Balanlı'nın tutuklanmasını gündeminin ilk sırasına aldı.

Bu kanallardan biride Habertürk’tü. Habertürk ekranlarında Ece Üner’in sunduğu “Akşam Raporu’da Org.Balanlı’nın tutuklanışını masaya yatırdı. Canlı yayın konukları ile konuyu enine boyuna tartışmak isteyen Ece Üner, program konuğu Radikal Gazetesi yazarı Hasan Celal Güzel’in haberi olmadan canlı telefon bağlantısına İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ı alınca olanlar oldu.

Balyoz davasında ki göz altıları ve tutuklamaları eleştiren Kocasakal’a Hasan Celal Güzel tepki gösterdi. Güzel “Ben gözaltına alınırken, siz nerdeydiniz? Beni de alıp götürdüler genel başkanlık koltuğundan. Hiç boş yere darbe avukatlığı yapmayın.” diyerek tartışmanın fitilini ateşledi.

Kocasakal ise “ Onu size iade ederim. ben sizin gibi majestelerinin hukukçusui majestelerinin köşe yazarı değilim sayın Güzel.” deyince Hasan Celal Güzel adeta çıldırdı. Bu sözlere “Hadi ordan münasebetsiz adam” diyerek cevap veren Güzel “Sensin asıl majestelerinin hukukçusu. Siz darbe avukatısınız başka bir şey değilsiniz. Siz Kılıçdaroğlu’na yağ çekin” dedi.

Ümit Kocasakal’la sert bir tartışmaya giren Hasan Celal Güzel, programın sunucusu Ece Üner’i de fena halde azarladı. “Bu münasebetsiz adamı canlı yayına alacağını bilseydim çıkmazdım senin programına arkadaş. Bana böyle söylemediniz. Böyle bir partizanı hep araya sokarsınız.” diyen Hasan Celal Güzel, Ece Üner’i canlı yayında fena halde azarladı.

Oldukça mahcup olan Ece Üner ise Ümit Kocasakal’ı kendisinin değil,editörün canlı yayına dahil ettiğini söyledi. “Bu suçlamayı bana yaparken, keşke bir sorsaydınız.” diyen Ece Üner’e Hasan Celal Güzel’den cevap gecikmedi. Güzel “Hayır canım ben Habertürk’ söylüyorum. Banane spikerinden. Bir daha Habertürk’e çıkarsam bu istismarı yaparsınız.” dedi. Ece Üner, bunun bir istismar olmadığını söylese de Hasan Celal Güzel, Üner’e bunun açık bir şekilde istismar olduğunu söyledi.

Konuşmasında İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ı “Darbeci” şeklinde nitelendiren Hasan Celal Güzel’e Ece Üner’den uyarı geldi. Üner “ İstanbul Barosu Başkanından bahsediyoruz. Ne olur, kendiside burada değil, değerli bir hukukçu kendisi, İstanbul Barosu Başkanlığını hak etmiş biri.” dedi. Hasan Celal Güzel ise “Ben değerli bir hukuçu olduğunu değil, bir darbeci olduğunu düşünüyorum” dedi.

BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile