Darülaceze, sahipsiz ve muhtaçların hizmetinde

Konya'da, yakın süre içerisinde hizmet vermeye başlayacak olan Darülaceze kurumunun, ön şart olmaksızın yardıma muhtaç veya sahipsiz bütün vatandaşlar

Konya'da, yakın süre içerisinde hizmet vermeye başlayacak olan Darülaceze kurumunun, ön şart olmaksızın yardıma muhtaç veya sahipsiz bütün vatandaşlara hizmet vereceği belirtildi.

Nevşehir Sakatlar Derneği Başkanı Ekrem Altıntaş, Konya Acil Hastalara Yardım Vakfı tarafından yaptırılan 400 yatak kapasiteli, her türlü konforun yer aldığı ve adına Darulaceza denilecek olan hastanenin kısa süre sonra hasta kabulüne başlayacağını açıkladı.

Hastanenin tamamen ücretsiz olacağını ve ön şart olmaksızın 7'den 77'ye yardıma muhtaç herkesin barınabileceği yer olacağını belirten Altıntaş, "Buraya, Türkiye'nin her yerinden muhtaç veya sahipsiz herkes ön şartsız olarak kabul edilecek. Konya'daki hastanenin Nevşehir'deki irtibat yeri bizim dernek olacak. Orada barınmak, tedavi olmak isteyen vatandaşlarımızı derneğimize bekliyoruz. Darulaceze'de hizmetler Allah rızası için yapılacak. Toplam 400 yatak kapasiteli inşa edilen hastanenin odalarında banyo, tuvalet, lavabo, telefon ve 24 saat sıcak su bulunacak. 7 bin 906 metrekare alana kurulan hastane 9 şiddetindeki depreme bile dayanıklı olarak inşa edildi." dedi.

Nevşehir Sakatlar Derneği Başkanı Ekrem Altıntaş, Konya Acil Hastalara Yardım Vakfı tarafından Cuma günü öğleden sonra dernek binalarında engelli vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hasta bezi, tekerlekli sandalye gibi malzeme dağıtımı yapılacağını belirtti. Altıntaş, yardım almaya gelemeyecek durumda olanlara malzemelerini, evlerine götürüp bizzat vereceklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile