Dehset Anlarini Gözyaslari Içinde Anlatti Açiklamasi 'Canimizi Zor Kurtardik'

Dehset Anlarini Gözyaslari Içinde Anlatti Açiklamasi 'Canimizi Zor Kurtardik'

Manisa’nin Gördes ilçesinde 14 Agustos’ta çikan orman yangininda, Salihli’nin Kemer Mahallesi Kalemdag mevkiinde bulunan evleri yanan çiftçi Sevket Ari, dehset anlarini anlatti. Ari, “Canimizi zor kurtardik, her seyimiz yandi, yangindan sadece 1 kedimiz kurtuldu” dedi.

Gördes ilçesine bagli Boyali Mahallesi’nde 14 Agustos’ta baslayan ve Salihli’ye siçrayan orman yangini 6 gün boyunca çok genis bir alana yayildiktan sonra yaklasik 116 saatlik havadan ve karadan yapilan müdahalenin ardindan kontrol altina alindi. Yanginda Salihli’nin Kemer Mahallesi Kalemdag mevkiinde bulunan Sevket Ari’ya (67) ait ev tamamen yandi. Yanginda Ari’ya ait ev ve eklentilerinin yani sira tavuklar ve arilarda telef oldu.

“Canimizi zor kurtardik”

Yangin aninda Kalemdag mevkiindeki evinde bulunan çiftçilik ve hayvancilikla ugrasan Sevket Ari, yanginin dehset anlarini anlatti. Dehset anlarini anlatirken gözyaslarina hakim olamayan Ari, “Yangin bölgesinde bulunan arkadaslarim telefonla beni arayip, orayi acil terk etin, yangin sizden tarafa geliyor, dedi.

Biz buradaki inek ve koyunlarimizi alip, hemen arka tarafa götürdük, fakat annemi evden çikaramadik. Evin toprak örtü oldugu için yangindan etkilenmeyecegini söyledi.

’Ana yangin bildigin gibi degil, her yer yaniyor’ dedim. Onlari gönderdikten sonra kendim burada kaldim, ama çok korktum. Evden bir sey kurtaramadik, sadece canimizi kurtardik. Yangindan kurtulan bir tek kedimiz kalmis, ona da ekmek getirdim. Allah bir daha böyle büyük bir afet yasatmasin. Halimize sükür simdilik” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile