Dekan Yardimcisi Ates'e, Katilim Genç Gelisim Programi Proje Ödülü

Dekan Yardimcisi Ates'e, Katilim Genç Gelisim Programi Proje Ödülü

Cumhurbaskanligi Finans Ofisi ve IFCap Building is birliginde düzenlenen Katilim Genç Gelisim Programi’nda egitimci olarak yer alan Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Islami Ilimler Fakültesi Dekan Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Mustafa Ates’e, Cumhurbaskanligi Finans Ofisi Baskani Prof. Dr. Göksel Asan tarafindan plaket takdim edildi.

Katilim Genç Gelisim Programi’nda egitim veren akademisyenlerden olan DPÜ Islami Ilimler Fakültesi Dekan Yardimcisi ve Islam Hukuku Anabilim Dali Baskani Dr. Ögr. Üyesi Mustafa Ates, Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliginde düzenlenen “Katilim Genç Gelisim Programi Proje Ödül Töreni”ne katildi.

Cumhurbaskanligi Finans Ofisi, Ziraat Katilim ve IFCap Building is birliginde düzenlenen törende, KGG programi çerçevesinde dereceye giren ögrencilere ödülleri takdim edilirken proje çerçevesinde egitim veren akademisyenlere de Cumhurbaskanligi Finans Ofisi Baskani Prof. Dr. Göksel Asan tarafindan plaket verildi.

Katilim Genç Gelisim programinin amacinin, yeni mezun olanlara, yüksek lisans ve doktora ögrencilerine katilim finans alanini tanitmak ve onlarin kariyer hedeflerinin içerisine bu alani da koymalarinin önemli oldugunu vurgulayan Cumhurbaskanligi Finans Ofisi Baskani Prof. Dr. Göksel Asan, “Kurumlar açisindan katilim finans alanindaki potansiyel insan kaynagi havuzunu ne kadar genisletebilirsek, ilgili kurumlarin da bu minvalde daha anlamli seçimler yapabilecegini düsünüyorum. Bir diger önemli hususta Finans Ofisimizin kurulusunun ilk aylarinda karar verdigimiz, Türkiye’de simdiye kadar yapilmis en genis katilimli anket olan “Türkiye Hane halki Finansal Algi ve Tutum Arastirmasi”ni gerçeklestirdik. 15 bin katilimciyla finansal davranis üzerine yaptigimiz bu anketin bir kismini da katilim finans alanina ayirmistik” dedi.

Anket sonucunda katilim finans alaninin dini hassasiyetleri yüksek belli bir kesimin kaynaklarini kendi içerisinde dolastirdigi bir alan olarak gözlemlediklerini dile getiren Asan, “ Biliyoruz ki katilim finans çok daha genis bir alan. Katilim finans çerçevesine ve ulasmaya çalistigi hedefe baktiginizda bu alginin çok daha ötesinde bir potansiyele sahip. Elbette bu alanin çikis noktasina dair bir tereddüdümüz yok. Katilim finans, gelecegin dünyasi için de bundan öncesi için de çok önemli bir mesaji içeriyor. Finans sistemi, insanlarin refahini artirmak üzere, üretimde kullanilmak için gerekli olan finansal kaynaklarin saglandigi, verimli üretim alanlarina kanalize edildigi ve dagitildigi bir sistemdir” diye konustu.



“Katilim Genç Gelisim Nedir?”

Katilim Genç Gelisim, özel bir Yetenek ve Sertifikasyon Programi olarak Cumhurbaskanligi Finans Ofisi hamiliginde genç yeteneklere alaninda uzman egitmenlerle hem yerel hem de uluslararasi dinamiklere uygun nitelikli içerikler aktarilan bir sertifika programidir. Egitimler hafta sonlari tamamen online, günde 5 saat ve her bir sertifika programi 40 saat olarak gerçeklestirilmektedir. Katilim Genç Gelisim, Istanbul Finans Merkezi projesi çerçevesinde Katilim Finans sektöründe insan kaynagi potansiyelini artiracak Yetenek gelistirme ve sertifikasyon süreçleri ile nitelikli ve Global rekabete açik yeni yetenekler kazandirmayi amaçlamaktadir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile