Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Cengiz Açıklaması

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, ''IŞİD zulmünden kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli mağdurlara yardım elini uzattık. İçerisinde gıda, giyim ve içme suyu bulunan 5 tırı Suruç'a gönderdik'' dedi.

Cengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerinin kurulduğu günden bu yana, iyilik için yola çıktığını, mazlumlara, mağdurlara ve ihtiyaç sahiplerine yardım ettiklerini belirtti.

Suriyeli, Türkmen ve Yezidilere yapılan yardımların devam ettiğini ifade eden Cengiz, ''Zulümden kaçarak Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine gelen 233 Ezidi aileye gıda yardımı yapıldı. Toplam değeri 20 bin lira değerinde olan gıda yardımları ile bin 300 ferde el uzatıldı. Ayrıca Türkmenlere ulaştırmak üzere içerisinde 400 takım gıda, 400 takım temizlik seti, 400 aileye muhtelif giyim malzemesi ve mutfak malzemesi yer alan tır Kerkük'e gönderildi'' dedi.

Toplam değeri 600 bin lirayı bulan yardımlar ile 400 Türkmen aileye iyilik eli uzatılacağını aktaran Cengiz, Habur Sınır Kapısı'ndan geçecek olan 58 bin parça yardım malzemesinin yer aldığı tır sayesinde 2 bin ferdin derdine derman olacaklarını söyledi.

Başkan Cengiz, şimdi de IŞİD zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mağdurlara yardım eli uzattıklarını vurguladı.
İçerisinde gıda, battaniye, giyim ve içme suyu bulunan 5 tırlık yardımın Suruç'a gönderildiği ifade eden Cengiz, şunları söyledi:
''Yardımlar Deniz Feneri'nin Ankara ve İstanbul Şubeleri tarafından hazırlanarak yola çıkarıldı. Halen yolda olan yardımlar Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine ulaştırılacak. Buradaki Deniz Feneri Şanlıurfa temsilciliği tarafından, ülkemize sığınan Kobanili mazlumlara dağıtılacak. Gönderilen yardımlar, Suruç'ta devam etmekte olan gıda dağıtımlarımız genişletilmiş bir takviye olacak. 5 tırlık yardım ile 10 bin Kobanili mazluma destek verilmiş olacak."
Son bir ayda aralarında Suriyeli, Türkmen ve Yezidi 20 bin ihtiyaç sahibi insana yardım götürdüklerini aktaran Cengiz, "Deniz Feneri Derneği hem ülkemize sığınmış olan mağdurlara hem de kendi ülkelerinde zulüm gören mazlumlara iyilik elini uzatmaya devam edecek" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile