Denizi Kirleten 42 Gemiye 91 Milyon TL Ceza

Denizi Kirleten 42 Gemiye 91 Milyon TL Ceza

Antalya Büyüksehir Belediyesi, gemi kaynakli deniz kirliliginin önüne geçmek amaciyla hayata geçirdigi Elektronik Gemi Denetleme Sistemi (EGDS) ile denizi kirleten gemilere aninda müdahale ediyor. EGDS’nin devreye girdigi günden itibaren denizi kirleten 42 gemiye kesilen 91 milyon 766 bin TL idari para cezasini Büyüksehir Belediyesi çevre yatirimlarinda kullaniyor.



Antalya Büyüksehir Belediyesi, Türkiye’de ilk ve tek olan "Elektronik Gemi Denetim Sistemi" (EGDS) ile Akdeniz masmavi sularini kirleten gemilere göz açtirmiyor. Geçtigimiz yil hayata geçirilen EGDS sistemi ile Aksu Besgöz Deresi ve batida Göynük Çayi arasindaki sorumluluk sahasindaki deniz araçlarinin denizlere kirletmesine aninda müdahale ediliyor.

Antalya Körfezi 7/24 izleniyor

EGDS ile Antalya Büyüksehir Belediyesi sorumluluk alaninda bulanan saha içerisinde 22 noktaya PTZ ve termal kamera kuruldu. Sistem kapsaminda 20 ayri noktaya 40X optik büyüme özelligine sahip 20 PTZ kamera, otomatik tanimla sistemine sahip 20 termal kamera ve ayrica Balikçi Barinagi üzerinde 90 mil menzilli su üstü radari kuruldu. Yaklasik 3 kilometrelik mesafeden net ve yakin görüntü alabilen kameralar ile denizleri kirleten gemiler aninda tespit ediliyor. EGDS merkezinden 7/24 kameralar ile izlenen Antalya körfezinde denizi kirlettigi tespit edilen teknelere aninda tespit ediliyor.

42 geminin denizi kirlettigi tespit edildi

Denetim tekneleri denizi kirlettigi tespit edilen geminin bulundugu noktadan numune aliyor. Numune sonuçlarina göre denizi kirlettigi analiz sonuçlari ve kamera kayitlari ile tespit edilen gemilere idari yaptirim uygulaniyor. 5 Temmuz 2023 tarihinden itibaren devreye alinan EGDS ile 42 geminin denizi kirlettigi tespit edildi. Yapilan tespitler sonucunda 91 milyon 766 bin TL idari para cezasi uygulandi. Büyüksehir Belediyesi’nin gemi kaynakli deniz kirliligine yönelik cezalardan elde edilen gelir ise yine çevre projelerinde degerlendiriliyor. Büyüksehir Belediyesi, böylelikle hem deniz kirliligini önüne geçerken, hem de çevre projelerine de kaynak aktariyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile