Denizli, Çin Tur Operatörlerini Ağırladı

Denizli, Çin Tur Operatörlerini Ağırladı

Denizli’nin tarihi ve turistik değerlerini yerinde görmek ve tanımak amacıyla Çin Halk Cumhuriyeti’nden gelen Çinli tur operatörü, televizyon ve radyo program yapımcılarından oluşan 34 kişilik grup Denizli'de temaslarda bulundu.


Bir milyar 300 bin nüfusu olan Çin geçen yıl yaklaşık 98 milyon yurt dışına turist gönderdiği belirtilirken, bu sayının 2014'te 100 milyonu geçmesinin beklendiği ifade edildi. Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının ise geçen yıl 130 binlerde kaldığı açıklanırken, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2012'yi Türkiye'de Çin Kültür Yılı, 2013'ün de Çin'de Türkiye Kültür Yılı olarak ilan edilmesinin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirdiği vurgulandı.

Çinli turistlerin Denizli’ye gelmesi ile ilgili olarak Denizli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de çalışmalarını sürdürüyor. Denizli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Glorious DMC Travel işbirliği ile Çin-Urumçi şehrinin Uygur Özerk Bölgesi’nden gelen 34 kişilik grupta yer alan televizyon ve radyo program yapımcıları, tur operatörlerine Spa Hotel Colossae Thermal ev sahipliği yaptı.

Gruba Pamukkale’de Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün Denizli ile ilgili özel sunumu büyük ilgi gördü. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz Pamukkale ve Denizli’nin turizm potansiyeli hakkında misafirleri bilgilendirdi. Çinli konuklar ise Uygur turizmine uygun istek ve taleplerini dile getirdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile