Denizli'de Su Ürünleri Denetimleri Gerçeklestirildi

Denizli'de Su Ürünleri Denetimleri Gerçeklestirildi

DENIZLI – Türkiye genelinde Tarim ve Orman Bakanligi’nin talimatiyla es zamanli su ürünleri denetimleri gerçeklestiriliyor. Denizli Il Tarim ve Orman Müdürlügü Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürlügü ekipleri kent genelinde bugün denetim yapti.



Tarim ve Orman Bakanligi’nin talimatiyla Türkiye genelinde oldugu gibi Denizli’de de es zamanli su ürünleri denetimleri gerçeklestirilmeye devam ediyor. Denetimler 28 Kasim ile 2 Aralik 2022 tarihleri arasinda Denizli’de gerçeklestirilerek es zamanli denetimler Denizli Il Tarim ve Orman Müdürlügü Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan iç sularda, perakende balik tezgahlari ve soguk hava depolarinda devam edecek. Denizli Il Tarim ve Orman Müdürü Sakir Çinar’in da katilimiyla yapilan denetimlerde, baliklarin avlanabilir asgari boylari, baliklarin tazeligi ve kontrolü yapilarak uyulmasi gereken usul ve esaslar hakkinda bilgilendirme notlari dagitildi.

“Haftada 2 gün balik yemeye davet ediyorum”

Il Müdürü Çinar yaptigi açiklamada, “ Balik, anne karnindan baslayarak insan sagligini çok yönlü, olumlu etkileyen besinlerden biridir. Çünkü balik, yüksek kaliteli protein ve besin ögeleri açisindan zengindir. Bagisiklik sistemini korur, Omega3 deposudur, çocuklarin zekâ gelisimine fayda saglar, kalp sagligini korur, diyabet riskini azaltir, kemikleri güçlendirir, Çocuklarin algilama ve dikkat kabiliyetini artirir. Bu faydalardan yararlanmak ve saglikli bir yasam sürmek için vatandaslarimizi haftada 2 gün balik yemeye davet ediyorum” dedi.



Çinar, sürdürülebilir avcilik için her baliga bir kere üreme firsati verilmesi gerektigini, bilimsel olarak belirlenmis yasal avlanabilir asgari boyun altinda av ve satisinin yapilmamasi gerektigini ifade etti.



Vatandaslarla ve balikçilarla sohbet eden Çinar, hayirli ve bereketli bir sezon dileginde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile