Depremden Bu Yana Sürdürdügü 18 Aylik Yasam Mücadelesini Kaybeden Adam, Evlatlari Ve Esinin Yanina Defnedildi

Depremden Bu Yana Sürdürdügü 18 Aylik Yasam Mücadelesini Kaybeden Adam, Evlatlari Ve Esinin Yanina Defnedildi

Hatay’da enkazdan depremin 5’inci günü yarali olarak kurtarilan 58 yasindaki Yusuf Harmanci, 18 aydir yogun bakimda verdigi yasam mücadelesini kaybetti. Harmanci, kendisinin yarali olarak kurtarildigi enkazda can veren 2 evladi ve esinin yanina defnedildi.

Kahramanmaras merkezli depremlerde en çok yikima ugrayan Hatay’da asrin felaketinin üzerinden aylar geçse de acilar yasanmaya devam ediyor. Depreme Antakya ilçesinde yakalanan Harmanci ailesinden 57 yasindaki anne Zeynep Harmanci’nin, 21 yasindaki Beyzanur Harmanci’nin ve 23 yasindaki Mahmut Harmanci’nin enkazdan cansiz bedeni çikarilmisti. Ayni binanin enkazindan depremin 5’inci gününde çikarilan baba Yusuf Harmanci da İçel’de tedavi altina alinmisti. Depremin üzerinden geçen 18 ayda yogun bakimda yasam mücadelesini sürdüren baba Harmanci’dan aci haber geçtigimiz günlerde geldi. Yasli adam aylar süren yasam mücadelesini kaybederek vefat etti. Harmanci’nin cenazesi Yayladagi ilçesi Senköy Mahallesi’nde bulunan Deprem Sehitligi’nde topraga defnedildi. Harmanci’nin evlatlari ve esinin arasinda bulunan ve kendine ayrilan mezar yerine defnedilmesiyse yürekleri burktu. Senköy Mahalle sakinlerinin yogun katildigi cenazede, Harmanci dualarla ugurlandi.

“Enistemiz Yusuf Harmanci’yi evlatlari ve esinin yanina ortaya gömdük”

Enistesi Harmanci’nin 18 aydir yasam mücadelesini kaybettigi belirten Murat Yavuz, “Burada amcamin kizi Zeynep ve yegenlerim yatiyor. 6 Subat depreminde vefat ettiler. Babalari enistemiz olur ve göçük altinda kalmisti. 18 aydan beri yogun bakimdaydi. Maalesef onu da 2 gün önce kaybettik. Onu da bugün gömdük. Son deprem sehidimiz oldu. Evladi ve esinin yanina ortaya gömdük kendisini. 18 aydan beri yasam mücadelesi veriyordu. Maalesef depremden çiktiginda da kolunu kesmislerdi. Yogun bakimda arada kendine geliyordu. Bagirip çagiriyordu ama baska da tepki veremiyordu. Iki gün önce de tamamen vefat etti. Deprem 18 ay geçti ama depremi unutamadik ve unutamayacagiz da su an ayaklarim titriyor. Atlatamadik biz hiçbir sekilde depremi atlatamadik” dedi.



“Depremde esi ve çocuklari sehit olarak çikti ama kendisi yarali çikti”

Harmanci’nin cenazesine katilan Hüseyin Çagirir ise, “Bu arkadasimiz 6 Subat depreminde yarali olarak çikarildi. Ilk olarak tedavi için İçel’e gitti. Uzun bir süre İçel’de kaldi ve orada bazi uzuvlarini kaybetti. Bir kolu kesildi. Ondan sonra Konya’ya gitti. Yaklasik 3 ay önce de Antakya’ya geri getirildi.

Yogun bakimda kaldi. Bugün de vefat etti. 6 Subat’tan beri yogun bakimdaydi. Burada esi ve iki çocugu var. Depremde esi ve çocuklari sehit olarak çikti ama kendisi yarali çikti” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile