Depremzede Çocuklar Için Prefabrik Okula Kütüphane Kuruldiu

Depremzede Çocuklar Için Prefabrik Okula Kütüphane Kuruldiu

Depremin vurdugu Hatay’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami Dolayisiyla konteyner okul içerisine hayirseverler tarafindan kütüphane kuruldu.

Kahramanmaras merkezli depremlerde en çok yikima ugrayan Hatay’da, binlerce bina ve ev yerle bir oldu. Asrin felaketinden en çok zarar gören okullar oldu. Okullari yikilan binlerce ögrenci konteynerlar da egitim görmeye devam ediyorlar. Konteynerlerde egitim gören çocuklara, daha iyi egitim ögretim görmeleri için hayirseverler destek vermeye devam ediyorlar. Kirikhan ilçesindeki Karatas Konteyner Ilkögretim Okulu’na hayirseverler tarafindan kütüphane kuruldu.

“Umutlarimiz gibi çocuklarimiza da sariliyoruz”

Kütüphanenin kurulma asamasina katki veren hayirsever Ebru Güven, “Depremin; büyüklügü, acisi, kederi ve yüreklerimizde açtigi yaranin derin oldu. ‘Benden baskalari da var, onlar yapsin’ yerine ‘Ben yoksam kimse yoktur’ düsüncesiyle hareket etmek gerekir. Çocuklar; kardeslik bilincimizi yeserten ve besleyen çocuklarimizdir. Umutlarimiz gibi çocuklarimiza da sariliyoruz ve evlatlarimizi kitaplarla bulusturuyoruz. Milletimizin ve özellikle çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlu olsun” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile