Derecikli Çiftçiden Hayvanciligin Sürmesi Için Örnek Davranis

Derecikli Çiftçiden Hayvanciligin Sürmesi Için Örnek Davranis

Hakkari’nin Derecik ilçesinde hayvancilik yapan Resit Kaya isimli çiftçi, bölgede hayvancilik sürmesi için kurdugu günes enerjisi sayesinde hayvanlarinin su ihtiyacini ve 10 çobanin da elektrik ihtiyacini karsiliyor.

Irak sirinda bulunan Derecik ilçesinde yasayan Resit Kaya isimli çiftçi, 2 bin küçükbas hayvani ve bölgedeki hayvanciligin bitmemesi için 2 bin rakimda 2 farkli noktaya günes enerji paneli kurdu. Kurdugu panel sayesinde elde ettigi enerjiyle hidrofor kullanarak 5 kilometreden hayvanlari için su getirirken, 10 çobani da elektrik ihtiyacini karsiliyor.

Bölgede hayvanciligin bitmemesi için 2 bin rakama günes enerji paneli kurdugunu belirten Resit Kaya, “Derecik ilçesinde hayvanciligi sürdürmek için her türlü imkanlari sagliyorum. Bölgede hayvanciligin devami için 2 bin rakimda iki noktaya panel kurdum. 5 kilometre uzaklikta bulunan hayvanlarima hidroforla su götürmeyi ve 10 çobanimiz için elektrik imkanini sagladik. Kaldiklari sürece televizyon, telefon ve aydinlatma gibi ihtiyaçlarini gideriyorlar. Bizde yetkililerden bölgemize hayvancilik için bir tane su kuyusu yapilmasini istiyoruz. Insallah elimizde geldikçe bölgede hayvanciligi sürdürecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile