Dev Platform Suya Batirilarak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Altindan Geçirildi

BOTAS Genel Müdürlügü uhdesinde yürütülen "Kuzey Marmara Dogalgaz Depolama Tevsi (Faz 3) Projesi Ikmal Insaati"nda kullanilacak, “Aras Diriller” isimli platform, suya batirilma isleminin ardindan Nene Hatun römorkörü tarafindan çekilerek, “1915 Çanakkale Köprüsü”nün altindan geçirildi.

Agir yük tasima özelligine sahip, 265 metre boy ve 43 metre enindeki 34 bin 925 grostonluk "Albatross" adli gemiyle 18 Ekim'de Çanakkale'ye getirilen Panama bayrakli "Aras Driller" isimli "jack-up" olarak tanimlanan platformun suya batirma islemi Lapseki'nin Suluca köyü açiklarinda tamamlandi.

Sabah saatlerinde bulundugu bölgeden, Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügü'ne (KEGM) ait "Nene Hatun" Acil Müdahale Gemisi ile çekilen platform, yapimi süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nün altindan geçirildi.

Toplam yüksekligi 124 metre olan platform köprünün altindan geçirilmek için 57 metre suya batirildi, su yüzeyindeki ayak yüksekligi 67 metreye düsürüldü.

Birlesik Arap Emirlikleri'nin Sharjah Limani'ndan Istanbul'un Silivriye Limani'na götürülen platformun geçisi nedeniyle Çanakkale Bogazi çift yönle transit gemi geçislerine kapatilirken, platforma KEGM'e ait "Kurtarma-3", "Kurtarma-4", "Kurtarma-13" ve "Kurtarma-15" römorkörleri ile KEGM-9 Acil Müdahale Botu da eslik etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile