Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin 80. Kuruluş Yıldönümü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına ilişkin, "Bu iş çiçek gibi bir iş.O çukuru dolduracaksınız, bize 60 katrilyon para vereceksiniz ve 25 sene sonra da havalimanımızı geri vereceksiniz. Gayet adil bir iş" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanı Yeni Hangar'da düzenlenen Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) 80. kuruluş yıldönümü kutlama törenine katıldı.

Yıldırım, yaptığı konuşmada havacılıkla ilgili kazalar yaşandığını belirterek, "Gösteri pilotu Murat Öztürk dün Adana'da ve bugün Nevşehir'de iki balonun birbiriyle havada takışması sonucu balondaki yolculardan vefat edenler oldu. Bunlara da rahmet diliyorum" dedi

Havacılığın riski yüksek bir sektör olduğuna dikkati çeken Yıldırım, bu sektörün en ufak bir rehavete ve ihtimale gelir yanının olmadığını ve onun için havacıların yaşamının stresli olduğunu söyledi.

Bakan Yıldırım, "Her gün 3 bin üzerindeki uçağı 24 saat hava trafik kontrol merkezinde adım adım izleyen, onları uçuran, onları selametle hava meydanına pistlere indiren, oradan kaldırıp gideceği yere kadar götüren, yolcunun göremediği büyük bir ekip var. Onun arkasında hava bilgi sistemini sağlayan bir ekip, teknisyenler, yer hizmetlerinde, kabinde çalışanlarımız var. Bu bir ekosistem, tek başına hiçbir iş olmuyor. En zayıf halkaya göre emniyet şekilleniyor. Demek ki buradan bireysel başarı yok, bir ekip başarısı var" şeklinde konuştu.

"İstanbul yeni havalimanı gelince bütün yaptığımız işler ve harcadığımız paralar bozuk para durumuna düştü" diyen Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu iş artık bırakın Bakanlık’ta, Devlet Hava Meydanları'nda konuşulmasını Avrupa'da ve dünyada konuşuluyor. Bu ne biçim iştir diye herkes birbirine soruyor. Müteahhitler de birbirine bakıp, onlar da acaba bu işte bilmediğimiz bir iş mi var diye merak ediyor. Ama hiç merak etmeyin, bu işte hiçbir yanlış iş yok. Bu iş çiçek gibi bir iş. O çukuru dolduracaksınız, ondan sonra dünyanın en büyük havalimanından bilgi alacaksınız, bize 60 katrilyon para vereceksiniz, 25 sene sonra da havalimanımızı geri vereceksiniz. Gayet adil bir iş. Herkesin işine yarayan bir iş."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile