Didimli Çocuklar Çevre Senliginde Bulustu

Didimli Çocuklar Çevre Senliginde Bulustu

Didim Belediyesi tarafindan düzenlenen Çevre Senligi, renkli görüntülere sahne olurken, Didimli çocuklar çevre temizligine dikkat çekti.



Didim Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftasi’ni "Çevre Senligi" ile kutladi. Etkinlige katilan Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay, belediye tarafindan düzenlenen Okullar Arasi Maket Yarismasi’nda ödül kazanan okullara hediyelerini dagitti.

Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay’in talimati ile Didim Belediyesi tarafindan ilçe genelinde baslatilan geri dönüsüm hareketi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftasi nedeniyle düzenlenen Çevre Senligi ile taçlandirildi. Didim Cumhuriyet Kent Meydani’nda gerçeklestirilen etkinlige Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay, Belediye Baskan Yardimcilari Yusuf Deveci ve Zeynel Sener, CHP Didim Ilçe Baskani Nurettin Koçak, IYI Parti Didim Ilçe Baskani Vefa Berk Tezsezener ile 7’den 70’e birçok Didimli vatandas katildi.



Didim Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü’ne bagli personeller tarafindan ilçe genelinde bulunan ilk ve ortaokullarda gerçeklestirilen çevre egitimlerinin tamamlanmasinin ardindan düzenlenen senlige ögrenciler de yogun ilgi gösterdi. 5 binden fazla ögrenciye ulasan egitim programinin ardindan birçok okul, Çevre Senligi’ne geri dönüstürülmüs malzemelerden yaptiklari eserler ile katildi.

Senlikte ögrencilere geri kazanim, su kirliligi, hava kirliligi, iklim degisikligi, enerji tasarrufu ve alinmasi gereken önlemler gibi birçok konuda egitimde verdi. Ögrenciler ayni zamanda boyama, tohum ve kompost atölyelerinde eglenerek ögrendi.

Senlikte Didim Belediyesi tarafindan Akköy Tibbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkileri Üretim Fidanligi’nda yetistirilen domates, biber ve patlican fideleri de vatandaslara dagitildi. Didim Belediyesi Ikram Araci da senlik boyunca vatandaslara hizmet verdi.

“Dünyamiz emin ellerde”

Didim Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan Didim genelinde bulunan ilk ve ortaokullara yönelik gerçeklestirilen Okullar Arasi Maket Yarismasi’nin kazananlari da Çevre Senligi’nde açiklandi. Yogun ilgi gören yarismanin kazananlarina ödüllerini Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay verdi.

Didimli miniklere çevre duyarliligini asilamak için çalismalarinin devam edecegini söyleyen Baskan Atabay; "Gerçekten çok basit gibi gözüküyor ama çocuklarin hem tekil olarak hem de bir araya gelerek ortaya çikardiklari ürünler çok önemli. Her seyden önce belirli bir düsünceye dayaniyor. ’Sifir Atik’ projesi dünya için çok önemli. Insanlik tarihi boyunca dünyayi kirletebildigi kadar kirletti, dogayi yipratabildigi kadar yipratti, bunlarin sonuçlarini da görmeye basladik. Bizim bugüne kadar yaptigimiz hatalari bizlere çocuklarimiz gösterecek diye düsünüyorum, bu yüzden de hayal güçlerini kullanarak, ellerine geçirdikleri malzemeler ile ortaya çikardiklari bu eserler gerçekten çok degerli. Bizler Didim Belediyesi olarak çocuklarimiza gereken egitimi vermek için elimizden geleni yaptik, bundan sonra da onlarin yaninda olmaya devam edecegiz. Çevre duyarliligini ögrenen Didimli evlatlarimiza yarinlarimizi emanet edecegiz. Senligimizde emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima tesekkür ederim. Çocuklarimiz ile birlikte yaptigimiz etkinliklerimizi arttirarak sürdürecegiz. Dünyamiz emin ellerde" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile