2010 yaz sezonu hazırlıklarını başladığı Didim'de yerli ve yabancı turistlerin rezervasyonları artarken, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay herşey dahil sisteminin kaldırılması gerektiğini söyledi. Atabay, "Ucuzluk kavramı biraz Avrupa insanının hayata yorumlamasıyla ilgili. Konsept yanlışlığı var. Şuan ülkemizde ve Didim'de her şey dahil sitemi var; ben buna şahsen karşıyım. Bizim kendimiz güvenmeliyiz. Bu sistem çok yanlış İspanya ve İtalya bundan ayrıldı. Didim'in 60 kilometre sahil şeridi var. Uluslar arası plajı var. Buraya gelen İngiliz sadece ucuzluk için geliyorsa bir şey diyemem. Ülkemizin kısa sürede master planı hazırlayarak her şey dahil sisteminden çıkması lazım. Bakanlığın bu işleri ön ayak olması lazım. Bizler değerlerimizi ucuza satmamalıyız. Turizm karşılık bir kültür alış verişidir. Düşünebilir misin farklı bir ülkeye gidiyorsunuz ama sadece otelde kalıp yiyip içip yatıyorsunuz. Maalesef turizm bu noktada. Didim'e tursit 15 gün gelip kalıyor ama Apollonu görmeden gidiyor" şeklinde konuştu.
NİTELİKLİ TESİSE İHTİYACIMIZ VAR
Didim Turizm Derneği Başkanı Atabay Didim'de nitelikli tesis ihtiyacının olduğunu da söyleyerek, "Bizim nitelikli tesislere ihtiyacımız var. Başka ülkelerin düştüğü ya da şehirlerin düştüğü duruma düşmek istemiyoruz.Bizim 10 bine yatağa ihtiyacımız var. Bunun dışında yat limanımız açıldı. Deniz gümrük kapımız açıldı. Yunan adaların karşılıklı seferlerimiz var. Diğer konuda bizim derneğimiz olarak dalgıç turizm yapmak istiyoruz ve bunu cazip hale getirmek istiyoruz" dedi.
Didimli Turizmcilerin 'Her Şey Dahil' Tepkisi
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, 'Her Şey Dahil" sisteminin ülke turizmine zarar verdiğini ve kaldırılması gerektiğini iddia etti.



















