Dış Ticaret Eğitimi Tamamlandı

Dış Ticaret Eğitimi Tamamlandı

Çanakkale İlinin Tarımsal İhracat Kapasitesinin Artırılmasına Yönelik Dış Ticaret Eğitimi projesi, 25 kişilik hedef grubun katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimler, sertifika töreniyle sona erdi.

Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Çanakkale Ticaret Borsası ortaklığında Güney Marmara Kalkınma Ajansının destekleriyle "Çanakkale İlinin Tarımsal İhracat Kapasitesinin Artırılmasına Yönelik Dış Ticaret Eğitimi" projesi, 25 kişilik katılımla gerçekleştirildi.

6 gün süren eğitimin sonunda 25 katılımcı sertifikalarını aldılar. Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Nazlım, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen ve Şube Müdürleri katıldı.

Gerçekleştirilen eğitim ile Çanakkale’deki firma sahiplerinin yurtdışı pazarlara açılmaya hazır hale getirilmesi ve dış ticaret yetkinliklerinin artırılarak alternatif pazarlardaki fırsatları yakalamalarının sağlanması ve dolayısıyla ihracat potansiyelinin geliştirilmesi amaçlandı. Proje ile ihracat yapan, ihracata yeni başlamış veya hiç ihracat yapmamış işletmeler ve üreticilerin, ihracat stratejilerini hazırlamaları, dış pazarlarda iş yapma kapasitelerinin artırılması ve yeni pazarlara girişlerinin sağlanması, dış ticarete özendirilmesi, dış ticaret standartlarının yükseltilmesi de hedeflendi.

Proje ile yapılan eğitim faaliyeti sonucunda, katılımcı işletmeler ihracat prosedürlerinin takibi, ihracat mevzuatına hâkimiyet, masa başı pazar araştırması, alternatif ödeme yöntemleri ve devlet destekleri ile ilgili detaylı bilgi sahibi oldular. Söz konusu eğitim ile ihracatta profesyonelleşme yolunda önemli bir adım atıldı. Proje hedef gruplarının dış ticaret yapabilme yetenek ve hacimlerinde ve işletmelerin bölgesel, ulusal ve uluslararası dış ticaret teşvik ve desteklerinden yararlanma oranında bir artış olması da bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile