DISKI Yeni Yerlesim Alanlarinda Içme Suyu Ve Altyapi Çalismalarina Devam Ediyor

DISKI Yeni Yerlesim Alanlarinda Içme Suyu Ve Altyapi Çalismalarina Devam Ediyor

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesinin Sur ilçesine bagli Yukarikiliçtas ve Yigitçavus mahallerindeki içme suyu ve altyapi projeleri bitme asamasina gelindi.

Diyarbakir Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISKI) Genel Müdürlügü, yeni yerlesim alanlarinda altyapi ve içme suyu sebeke çalismalarina devam ediyor. DISKI ekipleri, Sur ilçesinin yeni yerlesim yerlerinden olan Yukarikiliçtasi ve Yigitçavus mahallerinde içme suyu ve altyapi çalismalari gerçeklestiriyor. Yukarikiliçtas Mahallesinde ise 5 bin 854 metre kanalizasyon sebekesi, 3 bin 383 metre kanalizasyon terfi hatti çalismalarinda sona gelindi. Yigitçavus Mahallesinde yürütülen çalismalar çerçevesinde 9 bin 984 metre içme suyu sebeke hatti ve 350 abone baglantisi gerçeklestiriliyor.

Altyapi çalismalari çerçevesinde ise 10 bin 282 metre kanalizasyon sebeke hatti, 294 metre kanalizasyon terfi hatti, 270 muayene bacasi ve 55 metre yatay sondaj yapildi. Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi ile çalisma yapilan alanlarda incelemelerde bulundu, teknik personelden projelerin geldigi asamalar hakkinda bilgi aldi.

Çalismalarin titizlikle yürütüldügüne dikkat çeken Çiftçi, “Mahallerimizin alt yapilari muntazam bir sekilde yapiliyor. Emegi geçen çalisma arkadaslarimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kentin, modern ve konforlu bir altyapiya kavusmasini saglamak için sorunlu olan bölgelerde çalismalarini yogunlastiracaklarini aktaran Tutsi ise, DISKI Genel Müdürlügü’nün vatandaslardan gelen talepleri de degerlendirerek gerekli adimlari attigini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile