Diyarbakir Anneleri Evlatlarini Terörün Pençesinden Kurtarmakta Kararli

Anne Mevlüde Üçdag: 'Tek bir evlat dagda kalmayana kadar mücadelemizi sürdürecegiz' Baba Nurettin Ödümlü: 'Çocugumuz gelene kadar buradan gitmeyecegiz'.

Diyarbakir annelerinin daga kaçirilan çocuklarina kavusmak için HDP Il Baskanligi binasi önündeki oturma eylemi kararlilikla devam ediyor.

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemi 698. gününde sürüyor.

Anne Mevlüde Üçdag, oglu Ramazan için eylem yaptigini söyledi.

"Bu eylemde 'Zafer annelerin olacak.' dedik. PKK'dan kurtardigimiz çok sayida evlatla zafer bizim oldu." ifadesini kullanan Üçdag, evlatlari için mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.

Üçdag, "Tek bir evlat dagda kalmayana kadar mücadelemizi sürdürecegiz. HDP'den çocugumu isteyecegim. Çünkü HDP çocugumu kandirip, PKK'ya teslim etti." dedi.

Ogluna seslenen Üçdag, "Oglum onlarin elinden kaç, güvenlik güçlerine teslim ol." diye konustu.

- "Çocugumuz gelene kadar buradan gitmeyecegiz"

Siirt'ten 16 yasinda daga kaçirilan oglu Yusuf için eylem yapan baba Nurettin Ödümlü de evladindan 8 yildir haber alamadigini belirtti.

Ödümlü, "HDP'den çocugumuzu istiyoruz. HDP çocuklarimizi götürdü. Çocugumuz gelene kadar buradan gitmeyecegiz." diye konustu.

Evladina duydugu özlemi dile getiren Ödümlü, "Oglum dayanacak halimiz kalmadi. Güvenlik güçlerine teslim ol." seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile