Diyarbakır’da Matematik Olimpiyatlarının Ödülleri Verildi

Diyarbakır’da Matematik Olimpiyatlarının Ödülleri Verildi

Özel Nil ve Bahaddin Bey İlköğretim Okulları tarafından Diyarbakır genelinde düzenlenen 3. Diyarbakır Matematik Olimpiyatları(DİMATO)’nın birincilerine ödülleri verildi.

Olimpiyatlarda ilk 10’a giren okul ve öğrenciler de ödüllerini aldı. Özel Nil Koleji Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Nehir Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yılmaz Demir, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Yaman Özel Nil İlköğretim Okulu Müdürü Ali Pehlivan, aileler ve öğrenciler katıldı.

Yarışmaya 67 okuldan 850 öğrenci katıldı.

Hazırlanan toplam 40 soruyu 2 saatte yanıtlayan öğrenciler arasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül töreninde konuşma yapan Özel Nil İlköğretim Okulu Müdürü Ali Pehlivan, Nil ve Bahaddin Bey okullarıyla birlikte olimpiyatlarının birlikte organize edildiğini söyledi.

Diyarbakır genelinden 67 okulun katıldığını dile getiren Pehlivan, 850 öğrencinin katıldığını belirtti.

Öğrencilerin TÜBİTAK yarışmalarına hazırlanması ve katılması için matematik olimpiyatın düzenlendiğini ifade eden Pehlivan, “Her okulda ayrı ayrı elemeler yapıldı. Okulda dereceye giren öğrencilerden 12 kişilik takımlar çıkarıldı. Bu takımların da matematik sorularından oluşan bir sınava tabi tutuldu. Sınavda dereceye girenler burada ödüllendirilecek.” dedi.

Matematik yarışmasında dereceye giren ilk 4 okul şöyle: “1. Yenişehir İlköğretim Okulu, 2. Hantepe Eğitim Şehitleri İlköğretim Okulu, 3. Mehmetçik İlköğretim Okulu, 4. Vali Kurt İsmailpaşa İlköğretim Okulu.”Matematik sınavındaki soruların yanıtlayan ve birinci olan Vali Kurt İsmailpaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Adar Eker, ikinci olan Yenişehir İlköğretim Okulu öğrencisi Yusuf Güneş olurken üçünsü ise Yenişehir İlköğretim Okulu öğrencisi Canberk Aydın oldu. Programda konuşma yapan Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, öğrencilerin her zaman bir sınav içerisinde bulunduğunu kaydetti.

Dünyada ki düzenin de bir hesap olduğunu ifade eden Kansız, dereceye giren öğrencilerden her zaman başarılı olma sözü aldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile