Diyarbakırlılar oy verdiler cezaevini hak ettiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında Diyarbakırlı'ları çileden çıkarak sözler söyledi. 2011 genel seçimlerinde Diyarbakırlıların Ak Parti'yi tercih etmesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı.

CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu 'Aykırı Sorular ' programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, hükümetin Kürt politikası ve ekonomisine yönelik eleştirilerde bulunurken, Diyarbakır örneğini verdi.

DİYARBAKIRLILAR CEZAEVİNİ HAK ETTİ
Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakırlılara seçim vaadi olarak 'modern hapishane ' söz verdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu ' Başbakan Diyarbakır'a modern hapishane yapacağını söyledi. Diyarbakırlılarda oy verdi. Bence ikinci bir hapishaneyi Diyarbakırlılar hak etti galiba. Biz istihdam yaratacağız, hapishane yapmayacağız. ' dedi.

KUSURA BAKMASINLAR! HER YERDE ÖRNEK VERECEĞİM
Dünyada ilk kez bir Başbakan'ın hapishane vaadiyle oy aldığını kaydeden Kılıçdaroğlu 'Diyarbakırlılar kusura bakmasınlar. Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Anlamakta zorluk çekiyorum ve bu örneği de her yerde vereceğim. Ta ki Diyarbakırlılar 'Biz hapishane değil, fabrika istiyoruz ' diyinceye kadar." şeklinde konuştu.

CİHANER VE SAĞLAR'I NEDEN LİSTEYE ALMADI
Fikri Sağlar ve İlhan Cihaner'i kurultayda neden listeye almadığı konusuna da açıklık getiren Kılıçdaroğlu, Sağlar ve Cihaner'in ve buna rağmen PM'ye seçilmeleri nedeniyle bir güçlük yaşayıp yaşamayacağı yönündeki bir soru üzerine ise, 'Hiçbir güçlük olmaz. Demokrasiye inanıyorsanız bu arkadaşlar da seçime girmişlerdir, kazanmışlardır, saygı duymanız gerekir. Hiçbir sorun yok. Benim hazırladığım 98 kişilik listede olmamalarının nedeni il başkanları, ilçe başkanları, milletvekilleriyle görüştük, orada ortaya çıkan tabloyu, havuzu ben bir anlamda oluşturdum. O iki isim de olabilir, olmayabilirdi de ' yanıtını verdi.

KENAN EVREN'İ ATATÜRKÇÜ SAYMIYORUZ '

CHP Atatürk'ün partisidir, CHP Genel Başkanlığı koltuğunda oturan birisi zaten Atatürkçü'dür, CHP'nin bütün kadroları da temel olarak Atatürkçü'dür, bunun aksini düşünmek mümkün değildir ' ifadelerinin altına imza atıp atmayacağının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: 'Evet. Ama Atatürkçülüğü geleneksel Atatürkçülük diye tanımlamamak kaydıyla. Çünkü biz onları kusura bakmasın Atatürkçü saymıyoruz. Yani altını çizeyim, biz Kenan Evren'i Atatürkçü saymıyoruz. En çok Atatürk lafını kullanan Kenan Evren'dir. Atatürk'ün vasiyetini çiğneyen de Kenan Evren'dir. Onun vasiyetine aykırı olarak, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu'nu kapatan da Kenan Evren'dir. Onun getirdiği anayasayı da kimse kusura bakmasın Atatürkçü bir anayasa olarak görmüyorum. '

BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile