Doç. Dr. Kiliç, TÜBA-GEBIP Ödülüne Layik Görüldü

Doç. Dr. Kiliç, TÜBA-GEBIP Ödülüne Layik Görüldü

Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) bu yilki Üstün Basarili Genç Bilim Insani Ödüllerini (GEBIP) alan bilim insanlari açiklandi. Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü ögretim üyelerinden Doç. Dr. Haydar Kiliç; Doga Bilimleri dalinda, Organik Kimya alaninda TÜBA-GEBIP ödülünü almaya layik görüldü.

Cumhurbaskanligi himayelerinde yürütülen; TÜBA-GEBIP (Üstün Basarili Genç Bilim Insani) ve TÜBA-TESEP (Bilimsel Telif Eser) ödüllerini bu yil alacak isimler belli oldu. Ödüller, Cumhurbaskanligi Külliyesinde düzenlenecek ve geleneksel hale gelen törenle Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan sahiplerine tevdi edilecek. Türkiye’nin uluslararasi bilim camiasindaki tanitimi ve iliskileri, üstün basarili genç bilim insanlarinin tesviki ve çalismalarini Türkiye’de sürdürmeleri bakimindan özel bir öneme sahip olan TÜBA-GEBIP Ödülünü 2023 yilinda; 24 farkli üniversiteden 34 üstün basarili genç bilim insani kazandi ve bugüne kadar TÜBA-GEBIP Ödülü kazanan bilim insani sayisi 644’e yükseldi.

Baskan Seker: “Yapilan Çalismalar Gelecege Dair Umudumuzu Daha da Artirdi”

Ödüllere iliskin açiklama yapan TÜBA Baskani Prof. Dr. Muzaffer Seker, Cumhuriyetin 100. yilinda, asirlik deneyimle çalismalarini büyük bir özenle sürdürdüklerini söyledi.

Toplumda bilimsel yaklasim ve düsüncenin yayilmasini saglamak, genç bilim insanlarini tesvik etmek, bilim adamligini özendirmek için ödüller vermenin Akademi’nin asli görevleri arasinda yer aldigini belirten Baskan Seker, TÜBA GEBIP ve TESEP Ödül programlarinin uzun yillardir yürütüldügüne dikkat çekti. Baskan Seker: “Bu yil ülkemiz adina 100. yilin coskusunu yasiyoruz. Uzun süredir bilim alani komiteleri tarafindan titizlikle degerlendirilen GEBIP ve TESEP basvuru sonuçlari her sene oldugu gibi bu sene de bizi gururlandirdi ve gelecege dair umudumuzu daha da artirdi. Bu düsüncelerle, ödül almaya hak kazanan akademisyen ve yazarlarimizi kutluyor, gelecekteki çalismalarinda da her zaman yanlarinda oldugumuzu ifade etmek istiyorum. Himayeleri için Sayin Cumhurbaskanimiza sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Rektör Çomakli: “Ödül Kazanimlarini Oldukça Önemsiyoruz”

Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi kapsaminda Atatürk Üniversitesinin görünürlügünü artirmak, uluslararasilasma misyonuna uygun adimlar atmak ve milli teknoloji hamlesine katkida bulunmak amaciyla bilim insanlarinin nitelikli çalismalarin bilimsel sahada da kendisini göstermesi ve basarilarinin takdir edilmesi ilkesi dogrultusunda ödül kazanimlarini oldukça önemsediklerine dikkat çeken Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli: “Bu baglamda, Fen Fakültesi Kimya Bölümü ögretim üyelerinden Doç. Dr. Haydar Kiliç’i almis oldugu bu önemli ödülden dolayi kutluyor ve basarilarinin devamini diliyorum” ifadelerini kullandi.

TÜBA-GEBIP Ödülleri Hakkinda

TÜBA-GEBIP Ödülleri, doga, mühendislik, saglik bilimleri ile sosyal bilimler alanlarinda çalisan üstün basarili genç bilim insanlarini, bilimsel çalismalarini Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalisma gruplarini olusturmalari, Türkiye kaynakli uluslararasi düzeyde nitelikli proje ile yayinlarini ödüllendirme ve tesvik amaciyla 2001 yilindan itibaren veriliyor. Özgün ve yüksek talep gören program kapsaminda, ödül sahiplerine 3 yil boyunca her yil 50 bin liralik mali destegin yaninda, tez asamasindaki doktora ögrencileri için her yil ayrica 15 bin liralik ek destek ile akademi üyelerince danismanlik saglaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile