Dogal Terapi, Hem Geziyorlar Hem Stres Atiyorlar

Dogal Terapi, Hem Geziyorlar Hem Stres Atiyorlar

Yozgat’ta Uzman Psikolojik Danisman-Psikoterapist Levent Tanman öncülügünde düzenlenen ekoterapi etkinligine katilan vatandaslar hem doganin iyilestirici gücü ile huzura erisiyor hem de kentin tarihi, kültürel ve dogal güzelliklerini kesfetme imkani buluyor.

Yozgat’ta doga ile iç içe zaman geçirmek ve stresle gelebilecek olumsuzluklari önlemek isteyen vatandaslar dogal yasam terapilerine yöneliyor. Zihin ve ruh sagligi için iyilestirici bir etkiye sahip olan ekoterapi etkinligine ilgi gösteren vatandaslar, Yozgat’ta 2 yildir Psikoterapist Levent Tanman tarafindan düzenlenen ekoterapi etkinligine katiliyor. Psikoterapist Tanman esliginde kentin tarihi, dogal ve kültürel güzelliklerini gezerek kesfetme imkani bulan vatandaslar ayrica ekoterapi etkinligiyle de doga ile bas basa bir yasam sürmenin keyfini çikartiyorlar. Hayati daha iyi anlayip, kendilerini hayata karsi daha mutlu ve pozitif hissetmek isteyen yaklasik 40 kisilik gönüllü grubu, hafta sonu gelin kayasi ve cehrilik bölgesinde düzenlenen eko terapi etkinligine katildi.

Doga yürüyüsü esliginde terapiye baslanilan etkinlikte Psikoterapist Tanman, katilimcilara uzmanlik alaniyla ilgili aydinlatici bilgiler vererek yol gösterici bazi önerilerde bulundu. Zihin ve ruh sagligi için iyilestirici bir etkiye sahip olan ekoterapi etkinligi ile katilimcilarin, depresyon ve anksiyet basta olmak üzere günlük yasamin insanlara yasatmis oldugu birtakim problemlerin üstesinden gelebilmeleri saglanmis oldu.

“Insanlar dogadan kopunca birtakim psikolojik sorunlar ortaya çikiyor”

Yozgat’ta 2 yildir ekoterapi etkinligi düzenlediklerini belirten Uzman Psikolojik Danisman-Psikoterapist Levent Tanman, “Bugün etkinligimizin besincisini gelinkayasi ve cehrilik lalesi bölgesinde düzenledik. Meslek hayatim boyunca hep sunu gördüm, insanlar dogadan kopunca depresyon ve anksiyet basta olmak üzere birtakim psikolojik problemleri yasamalari artiyor. Amacimiz insanlari doga ile bütünlestirip iki eski dost olan insan ve dogayi bir araya getirip insanlarda hem doga farkindaligi olusturmak hem ilimizin güzelliklerini insanlara tanitmak hem de doga ve terapiyi birlestirip ekoterapi etkinligi yapmaktir. Baska bir amacimiz da insanlarin anda kalmasini, duygulara odaklanabilmesini saglamak ve modern yasamin insanlarda yasatmis oldugu dikkat daginikligi gibi bazi problemlerin üstesinden gelebilmektir. Bu amaçla bugün ekoterapi etkinligimizin besincisini düzenledik. Insanlarin çok yogun bir talebi var, biz burada 40 kisi ile sayiyi sabitlemistik ama 50’nin üzerinde bir talep oldu. Sayi fazla olunca bir grup arkadasimizi da daha sonraki faaliyete birakmak zorunda kaldik. Her ay elimizden geldigince islerin yogunluguna göre ekoterapi etkinligi yapmaya çalisacagiz” dedi.



“Ekoterapi ruhumuza katkida bulunuyor”

Ekoterapi etkinligine katilan vatandaslardan Ferda Der ise “Yozgat’a geleli 2 ay oldu. Yozgat’i ve çevresini tanimak için oldukça hevesliydim. Bu terapi grubunu buldum ve ilk defa onlara katildim. Bana bu etkinligin çok güzel katkilari oldu. Dogayla iç içe, doganin sesini duyarak ve hocamizin tavsiyesini dinlemek bana çok iyi geldi. Ilerleyen dönemlerde de bu etkinlige katilmayi düsünüyorum. Burada hem Yozgat’in güzelliklerini görüyoruz hem de ekoterapi ruhumuza katkida bulunuyor, çok güzeldi.” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile