Doğu Akdeniz'in Yöresel Ürünleri YÖREX'te

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile bu yıl 8'inci düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX), Doğu Akdeniz de yöresel ürünleriyle yer alacak.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Onur Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, 13-17 Eylül 2017 tarihleri arasında ANFAŞ Expo Center'de düzenlenecek fuara, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin 162 metrekarelik alanda yöresel ürünlerini sergileyeceğini bildirdi.

Hatay'ın künefesi, zeytinyağı, ipeği, sepeti, heykeli, defne sabunu ve kömbesinin tanıtımı yapılacağını kaydeden Yıldız, ayrıca Kahramanmaraş'ın dondurması, biberi, tarhanası, çöreği, fıstık ezmesi, yemeni çarığı, kırmızı bakırcılığı, ceviz ağacı oyması, Osmaniye'nin yer fıstığı, zeytinyağı ve Karatepe kilimlerinin de fuarda yer alacağını kaydetti.

Yıldız, şunları kaydetti:

'Bölgemiz illerinin eşsiz el emeği, göz nuru ve yöresel damak tatlarını bir araya getirmek, kıyıda köşede kalmış olanların tanınırlığını artırmak, coğrafi işaretle bu ürünlerin hakkını, hukukunu koruyarak ekonomiye kazandırmak, yerli ve yabancı misafirlerimize bölgemiz illerinin yöresel hazinelerini tanıtmak amacıyla YÖREX'te yerimizi alıyoruz.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile