Doktor Baskanin Özel Projesi Olan 'Alzheimer Merkezi' Hayata Geçecek

Doktor Baskanin Özel Projesi Olan 'Alzheimer Merkezi' Hayata Geçecek

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, saglik alaninda yapilan hizmetlere bir yenisini daha ekleyeceklerini belirterek, “Yakin zamanda Alzheimer Merkezi projemizin temelini atacagiz. O canlarimizi günü birlik sabah alacagiz, aksam evlerine tekrar birakacagiz” dedi.

Bir doktor baskan olarak Kayseri’de saglik alaninda yapilan hizmetleri önceleyen ve bu alanda yeni projelere imza atan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Alzheimer Merkezi’nin yakin zamanda temelinin atilacagini duyurdu.

Saglik alaninda Hasta ve Hasta Yakinlari Misafirhaneleri, Engelsiz Yasam Merkezi, Hospis Projesi gibi birbirinden önemli ve anlamli projeleri hayata geçirerek, hem vatandaslarin hayatini kolaylastirip hem de dua alan Baskan Büyükkiliç, bu hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “Yakinda Alzheimer Merkezi projemizin temelini atma söz konusu olacak. Üniversitemizin hemen karsisinda, Engelsiz Yasam Merkezi’nin yanindaki alanda gerekli çalismayi yapacagiz” dedi.

“Hem sosyal hem tedavi yönüyle o canlarimiza sahip çikacagiz”

Özellikle bakim destegi almak isteyen vatandaslari günü birlik sabah evden alip, aksam evlerine tekrar birakacaklarini söyleyen Baskan Büyükkiliç, “Hem sosyal hem tedavi yönüyle, rehabilite etme mantigi içerisinde o canlarimiza sahip çikacagiz” diye konustu.

Alzheimer Merkezi projesinde gündüz bakim hizmeti vererek yapilacak etkinliklerle alzheimer hastaligi bulunan bireylerin kaliteli zaman geçirmelerini saglamak, zihinsel rehabilitasyon çalismalari ile onlari yasama baglamak ve yasam kalitelerini arttirarak hastaligin evre atlamasini geciktirmek amaçlaniyor.

Ayni zamanda alzheimer hastalarina bakim veren bireylere ve yakinlarina bir nebze olsun nefes aldirmak ve omuzlarindaki agir yüklerini biraz olsun hafifletmeyi hedefleyen merkezde, zihinsel aktiviteler, psiko-motor aktiviteleri, müzik aktiviteleri, sanat aktiviteleri, sosyo-duygusal aktiviteler, özel gün kutlamalari, gezi programlari, bedensel egzersizler gibi faaliyetler yapilacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile