Dsi Tesislerinin Özelleştirilmesine Sendika Tepkisi

Sinop'ta Devlet Su İşleri (DSİ) Sosyal Tesisleri'nin özelleştirilmek amacıyla satışa çıkartılmasına tepki gösteren KESK üyeleri, protesto açıklaması yaptı.

DSİ Sosyal Tesisleri önünde gerçekleştirilen eylemde KESK üyesi grup, piyasa değeri 30 milyon lira olan tesislerin 16 milyon liralık muhammen bedel üzerinden satışa çıkartıldığını ileri sürdü. Tesislerin 50 dairelik bir apartman fiyatına peşkeş çekilmek istendiğini iddia eden Enerji, Sanayi ve Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şubesi Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, "Bu durumda Maliye Bakanlığı piyasa değeri 30 milyon lira olan bu harika tesisi, yarı fiyatına pazarlamaya çalışmaktadır. İflas etmiş
tüccarın mallarını yok fiyatına satması gibi gerçekleştirilmek istenen bu haraç mezat satışın adını koymayı kamuoyuna bırakıyoruz. Yazıktır, bu tesis bu fukara milletin verdiği vergilerle yapılmıştır. Bu tesis Türk halkının malıdır. Bu halkın bin bir sıkıntıya göğüs gererek oluşturduğu bu değerler yok fiyatına sermaye gruplarına aktarılmaya çalışılıyor. Bu tesislerin her taşında tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı vardır. Bu tesis halkın en ekonomik şekilde denize girme, dinlenme ihtiyacına hizmet etmektedir.
Yarın bu tesis özelleştiğinde bu insanların hiçbiri bu tesisin kapısından içeri bile giremeyecektir" dedi.
Satış işlemlerinin derhal durdurulması gerektiğini söyleyen Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Samsun Şube Başkanı Nakif Yılmaz ise, "Adeta peşkeş niteliğindeki bu satış hazırlıkları hemen durdurulmalı, bu tesisin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halka ucuz yollu hizmet vermesi sağlanmalıdır. ESM ve TES-İŞ Sendikası olarak bu sürecin sonuna kadar takipçisi olduğumuzu bildiriyoruz" diye konuştu.
Eylem devam ettiği sırada denize girmek için bölgeye gelen AK Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, konuya ilişkin basın mensuplarının sorularını cevapladı. Dodurgalı, "Arkadaşlarımızın böyle düşünmeleri tabii hakları. Arkadaşlarımızın buralarda emekleri var. Ama hükümetin de genel bir politikası var. Bu politika özelleştirmeden yana. Biz bu programı ilan etmişiz. Bu doğrultuda buranın da özelleştirilmesi için bir takım çalışmalar yapılıyor. Şu anda bende siyasi bir parti mensubu
olarak doğru yönde olan özelleştirmenin yanındayım" şeklinde konuştu.
(SÖ-DY-CC-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile