'Dünya Botanik EXPO'su Bayrağı Türkiye'de

'Dünya Botanik EXPO'su Bayrağı Türkiye'de

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye'nin dünyanın en önemli organizasyonlarından biri kabul edilen 'Dünya Botanik Expo'su bayrağını Hollanda'nın Venlo kentinde düzenlenen EXPO Floriade 2012 Botanik Sergisi'nin kapanış töreniyle devraldığını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin dünyanın en önemli organizasyonlarından biri kabul edilen 'Dünya Botanik Expo'sunun bayrağını Hollanda'nın Venlo kentinde düzenlenen EXPO Floriade 2012 Botanik Sergisi'nin kapanış töreniyle devraldığı bildirildi.

Hollanda'nın Venlo kentinde düzenlenen kapanış töreninde, 2016'da gerçekleştirilecek olan Dünya Botanik EXPO'sunun bayrağının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Heyet Başkanı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ile AIPH Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Temsilcisi Osman Bağdatlıoğlu tarafından teslim alındığı belirtildi.

Törende, EXPO Floriade 2012 kapsamında yapılan yarışmalarda Türkiye'nin 44 ülke arasında eğitim, eğlence, kültür ve sanat faaliyetleri kategorisinde (World Stage Show) Milli Gün kapsamındaki faaliyetleri ile birinci olduğu ifade edilen açıklamada, ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda Kraliçesi Beatrix ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından açılan Türk bahçesinin de Almanya ve Çin'den sonra en güzel üçüncü bahçe seçildiği kaydedildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Heyet Başkanı Erdal Celal Sumaytaoğlu, tören sonrası gazetecilere bir değerlendirmede bulundu. Sumaytaoğlu, yaptığı açıklamada, EXPO 2016'nın Antalya'da yapılacak olmasından dolayı büyük bir heyecan duyduklarını kaydetti.

Bu heyecanı bütün Türkiye'ye de yaşatmak istediklerini anlatan Sumaytaoğlu, EXPO Antalya 2016 ile ilgili hazırlıkların da hızlı bir şekilde sürdüğünü bildirdi. Kanun tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda ilk görüşülecek kanunlar arasında yer aldığını kaydeden Sumaytaoğlu, bir ay içinde kanunun yasalaşmasını beklediklerini söyledi.

Kanun yasalaştıktan sonra işlemlerin daha da hızlanacağını dile getiren Sumaytaoğlu, "Kanun yasalaşmasa bile Bakanlık olarak Antalya ekibi ile işbirliği halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kanun çıkar çıkmaz tüm prosedürler tamamlanmış olacak. En kısa sürede de EXPO Antalya 2016 ile ilgili proje yarışması düzenleyeceğiz ve eylem planımızı ortaya çıkaracağız" dedi
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile