Dünya Offshore Şampiyonası Van Gölü'nde...

İstanbul Haliç'te başlayan 2010 Architon Dünya Offshore Şampiyonası, Türkiye'nin incisi Van Gölü'nde 19 – 20 Haziran tarihleri arasında koşuluyor.

  İstanbul Haliç ' te başlayan 2010 Architon Dünya Offshore Şampiyonası , Türkiye ' nin incisi Van Gölü ' nde 19 – 20 Haziran tarihleri arasında koşuluyor .

Yerli ve yabancı toplam 10 takımın katılacağı şampiyonanın 7 . ve 8 . ayağı Vanlıların geleneksel misafirperverliği eşliğinde düzenleniyor . Van ' ın dünyaya tanıtımına da katkıda bulunacak olan Architon 2010 Dünya Offshore Şampiyonası Van Valiliği ' nin desteği ile gerçekleştiriliyor .

Dünya Motonotik Federasyonu ( UIM ) ve İstanbul Offshore Kulübü ( IOC ) tarafından bu sene yedincisi düzenlenen , 2008 ' den bu yana Dünya Şampiyonası kategorisine alınan organizasyonun , 2010 yılı yedinci ve sekizinci ayak yarışları bu hafta sonu Van Gölü ' nde gerçekleşiyor . Van bu yıl şampiyonayı üçüncü kez ağırlıyor . Geçtiğimiz sene 70 bin kişi tarafından izlenen şampiyonaya , bu yıl da yoğun ilgi olması bekleniyor .

Van Gölü üzerinde ilk kez 2008 yılında yapılan Uluslararası Offshore Türkiye Şampiyonası 22 Temmuz 2009 tarihinde de yapılarak Van tanıtımına katkı sunmuştu . Bu yılda büyük bir organizasyon düşünen Valilik ve ilgili kurumlar ile birlikte Van Offshore Dünya Şampiyonası ve Su Sporları Festivali düzenlemek için start verdi .

Tesisin bu yıl yüzde 90 ' nın tamamlanacağını ifade eden yetkililer , Kürek yarışmaları , Biatlon yarışmaları , yüzme yarışları , Kano yarışmaları ve yelken yarışmalarının yanı sıra Bahçesaray ' da da Rafting yarışmalarına hazırlıkların yoğun bir şekilde devam ettiğini açıkladılar .

İLK ÜÇ İÇİN BÜYÜK ÇEKİŞME YAŞANIYOR

Kahramanmaraş ' ta koşulan 5 . ve 6 . ayak yarışlarından sonra Van ' da gerçekleşecek 7 . ve 8 . ayak yarışları öncesi ilk üç takıma ait puan durumu şöyle :

02 YKM Sport liderliğini korurken , onu 05 GSYİAD Galatasaray takımı takip ediyor . Üçüncü sırada yer alan 03 Beşiktaş 1903 takımı ise , yeşil sahalardaki başarısını su üstüne de taşıyor .

İlk üç arasında geçen bu çekişmeye puan sıralamasında dördüncü olan Olympique De Marseille takımı da sergilediği performans ile katılmış durumda .

Bu hafta sonu koşulacak yarışlarda puan durumları birbirine çok yakın olan takımlar arasında büyük bir çekişme yaşanması bekleniyor .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile