Düzce'de Eski Cezaevi Kütüphaneye Dönüstürülecek

Düzce'de Eski Cezaevi Kütüphaneye Dönüstürülecek

Düzce Belediyesi, Akçakoca ilçesinde atil vaziyetteki eski cezaevini kütüphane ve sosyal yasam alanina dönüstürecek.

Düzce Belediye Baskani Faruk Özlü, egitim alaninda yapilan yatirimlara bir yenisini daha ekledi. Eski kaymakamlik lojmanini Millet Kütüphanesi’nde dönüstüren ve is adami Hasan Ulusoy’un katkilari ile insa edilen Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’nin insasina büyük destek veren Baskan Özlü, bu kez de Akçakoca Tarihi Cezaevi’ni kütüphaneye dönüstürmek için hazirliklari tamamladi. Adalet Bakanligi’na bagli ve atil vaziyette bulunan tarihi cezaevinin Düzce Belediyesi’ne tahsisi için gerekli resmi prosedürleri baslatan Özlü, tahsisin onaylanmasi ile birlikte ilk is olarak mekan çevresinin temizliginin yapilmasi talimatini verdi. Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Baskani Özlü, Park ve Bahçeler Müdürlügü ekiplerinin yaptigi çalisma ile dis mekanin temizlendigi tarihi cezaevi gezildi. Mekan için hazirlanan projenin de ele alindigi inceleme gezisinde Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, AK Parti Düzce Il Baskani Hasan Sengüloglu, Düzce Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ilhan Genç, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Nurhan Kartal ve kurum temsilcileri de yer aldi.

“Tahsisini aldik, yapimina baslayacagiz”

Burada açiklamada bulunan Baskan Özlü, en kisa zamanda yapim asamasina geçeceklerini belirterek ,“Burasi Akçakoca Eski Cezaevi, burasi Adalet Bakanligi’na ait bir yerdi. Bu yerin tahsisini Düzce Belediyesi’ne aldik. Su anda burasi Düzce Belediyesi’ne tahsis edilmis durumda. Biz Düzce Belediyesi olarak burada bir kütüphane insa edecegiz. Eski cezaevini kütüphaneye çevirecegiz. Biliyorsunuz Akçakoca’da Düzce Üniversitesi’nin Siyasal Bilgiler Fakültesi var. Siyasal Bilgiler Fakültesi ögrencileri ve diger ögrencilerimiz burada kitap okuyacaklar, ders çalisacaklar. Akçakoca’ya hayirli ugurlu olsun” dedi.

Vali Selçuk Aslan ve Baskan Faruk Özlü, tarihi cezaevi ve çevresini gezerek, proje detaylari hakkinda istisarede bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile