Düzce Üniversite'den AK Parti Belde Başkanına Cevap

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta basın toplantısı düzenleyen ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun siyaset yaptığı iddiasında bulunan AK Parti Konuralp Belde Başkanı Vecdi Dikici'nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

AK Parti Konuralp Belde Başkanı Vecdi Dikici, geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Düzce Üniversitesi hakkında bazı iddialar ortaya attı.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklama ile Dikici'nin iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Muhtelif tarihlerde çeşitli basın kuruluşlarında AK Parti Konuralp Belde Başkanı Vecdi Dikici'nin Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun siyaset yaptığı ve bazı çalışmaları engellediği şeklinde yer alan açıklamaları ve konu ile ilgili haberler tamamen gerçek dışıdır. Konuralp Belediyesinin imar planı sınırları içinde kalan ve Valilik bünyesinde Kurumların ortaklaşa yapmaya çalıştığı yolun güzergah sınırları içinde, Üniversitemizden talep edilmiş, tahsisli arazi bulunmamaktadır. Plan çalışmalarını ve 18. madde uygulaması ile ilgili Belediyenin yaptığı yol çalışmasında Üniversitemizi ilgilendiren bir kamulaştırma çalışması da bulunmamaktadır. Bilindiği üzere kamu binaları için tahsis edilen Maliye Hazinesine ait taşınmazlarda Devletin kamulaştırma yapması söz konusu değildir. Yapılan yolun devamı niteliğinde düşünülen ikinci kısım için yine ilgili Belediye 18. madde uygulaması ve plan çalışması yapmıştır. Konuralp Belediyesi tarafından Şubat ayında mevzi imar planına işlenmek üzere yolun ikinci kısmı için hazırlanan yol planı Üniversitemize verilmiştir. Üniversitemize verilen yol planı, mevzi imar planımıza işlenmiştir. Planlanan yolun 1/7'lik kısmı, Üniversitemize tahsisli hazine arazisi içinden geçmekte olduğundan imar planı gereği yol terki işlemi yapılacak olup, herhangi bir kamulaştırma söz konusu değildir. Üniversitemizin bu konuda herhangi bir itirazı veya muhalefeti de bulunmamaktadır.”

Vecdi Dikici'nin kar yağışı nedeni ile Düzce Üniversitesi'nin yollarının Konuralp Belediyesi tarafından açıldığı iddiasına da cevap verilen açıklamada “Konuralp Ak Parti Belde Başkanı Vecdi Dikici'nin üniversitede kar yağdığında sınırları içindeki yolları kendi imkanları ile çözmesi gerektiği halde kar temizleme hizmeti kim almaktadır? şeklindeki açıklamaları ve basında buna ilişkin yer alan haberler de tamamen gerçek dışıdır. Üniversitemiz, kendi imkanları ile sadece yerleşke içerisindeki yollarda kar mücadelesi yapmakla kalmamış, yerleşke içerisinde yer almamasına rağmen, Düzce-Akçakoca Karayolu Beçi Yörükler mevkiindeki yol ayrımından itibaren Üniversitemiz Yerleşkesi girişine, Üniversitemiz Yerleşkesi girişinden Konuralp bağlantı istikametindeki yolun rampa bitimine kadar kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının tamamını kendi araç parkı ve imkanları ile gerçekleştirmiştir. Yerleşkemiz içerisindeki tüm yollarla ilgili çalışmaların tamamı da yine Üniversitemizin imkanları ile gerçekleştirilmektedir” ifadeleri kullanıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile