(Düzeltme) Bolu'daki Orman Yangini 3'Ncü Gününde

Bolu’nun Göynük ilçesinde 3 gün önce çikan orman yanginlarina müdahale havadan ve karadan devam ediyor. Bölgede incelemelerde bulunan Vali Erkan Kiliç, "Gözaltina alinan 4 arazi sahiplerinin islemleri devam ediyor. Yanginin anizdan çiktigini degerlendiriyoruz. Bu konuda da bütün vatandaslarimizin duyarli olmasini istiyoruz. Çünkü bunun nelere mal oldugunu hep beraber görüyoruz. Havalarin sicak olmasi, nemin düsük olmasi ve rüzgarla beraber yangin aninda yayildi" dedi.

Bekirfakilar köyündeki ormanlik alanda 15 Agustos Persembe günü saat 12.30 siralarinda çikan yangini söndürme çalismalari sürüyor. Yangin sebebiyle Yeniköy, Çaylak, Bekirfakilar ve Umurlar köylerinde bulunan 490 kisi tedbir amaciyla tahliye edilerek akrabalarinin yanina yerlestirildi. Yanginla mücadele çalismalari 350 araç ve bin 250 personelin katilimiyla araliksiz devam ediyor. Yangin söndürme çalismalarinda 11 helikopter, 108 arazöz, 8 itfaiye araci, 17 su tankeri, 41 ilk müdahale araci, 11 dozer ve çesitli is makineleri görev aliyor.

"Sahada yaklasik bin 250 personelimiz var. Bunun yaninda 350 araç gereç su anda yangina müdahale ediyor"

Bölgede incelemelerde bulunan Bolu Valisi Erkan Kiliç, “Yanginin üçüncü günündeyiz. Yangin su anda tam kontrol altina alinmadi. Ama ekiplerimiz yogun sekilde çalisiyor. Sahada yaklasik bin 250 personelimiz var. Bunun yaninda 350 araç gereç su anda yangina müdahale ediyor. AFAD, Orman Genel Müdürlügü’nün personeli, saglik personeli, jandarma, emniyet, Kizilay hepsi burada. Herkes can siperane çalismalarini sürdürüyor. Su anda yangin belli noktalarda söndürüldü ama oralarda da tedbir amaçli müdahaleler devam ediyor. Bizim amacimiz yanginin daha da yayilmasini önlemek" diye konustu.

"490 kisiyi akrabalarinin yanina yerlestirdik"

Çikabilecek yanginlara aninda müdahale etme noktasinda ekiplerin çalismalara devam ettigini söyleyen Kiliç, "Bu yanginla ilgili bakanimiz dün 4 kisinin gözaltina alindigini açiklamisti. Su anda onlarin islemleri devam ediyor. Yanginin anizdan çiktigini degerlendiriyoruz. Bu konuda da bütün vatandaslarimizin duyarli olmasini istiyoruz. Çünkü bunun nelere mal oldugunu hep beraber görüyoruz. Izmir, Manisa ve Bolu’da yanginlar var. Küçük çapli yanginlarimiz da ara ara çikiyor. Onlarda fazla sorun olmuyor ama böyle büyük yanginlarda daha fazla emek harcamak gerekiyor. Dolayisiyla bu konuda hepimizin duyarli ve dikkatli olmasi gerekiyor. 490 kisiyi akrabalarinin yanina yerlestirdik. Daha önce de ifade ettigim gibi bunlar yaslilar, kadinlar, çocuklar ve engelli vatandaslarimiz. Vatandas evini birakmak istemiyor. Beyaz et sektöründen dolayi tavuk kümesleri var. Orada da çok büyük sayida yetistirilen tavuklar var. Ama bir sekilde vatandaslari ikna ettik. Süreci izleyecegiz, inaniyorum ki kisa sürede her sey normale döner ve vatandaslarimiz evlerine, bag bahçesine döner" seklinde konustu.

"Havalarin sicak olmasi, nemin düsük olmasi ve rüzgarla beraber yangin aninda yayildi"

Sünnet Gölü’nde helikopterlerin su aldigini söyleyen Vali Kiliç, "Su problemimiz yok. Helikopterler gölden su aliyor. Gözaltina alinan 4 kisinin islemleri devam ediyor. Bunlar arazi sahipleri. Havalarin sicak olmasi, nemin düsük olmasi ve rüzgarla beraber yangin aninda yayildi. Orman Bölge Müdürlügü ekiplerimiz hizli sekilde müdahale etti, bütün araçlari yönlendirdik. Herkes olaganüstü gayret gösterdi. Temennimiz bu tip yanginlarla bir daha karsilasmamak. Cenab-i Allah ülkemizi her türlü afetlerden korusun diyoruz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile