EBSO: İşsizlikteki düşüş ümit verici

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, düşmeye başlayan işsizlik oranının piyasalardaki canlanmayı teyit ettiğini k

  Ege Bölgesi Sanayi Odası ( EBSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar , düşmeye başlayan işsizlik oranının piyasalardaki canlanmayı teyit ettiğini kaydetti .

Başkan Ender Yorgancılar , EBSO Haziran ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada , son 2 aydır diğer göstergelerdeki olumlu ibrenin işsizlik oranlarında da görüldüğünü ifade etti . Yorgancılar , işsiz sayısının 126 bin kişi , işsizlik oranının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 , 1 , aynı ayına göre yüzde 0 , 7 puan azalmasının umut verici olduğunu belirtti .

Yorgancılar , 2009 yılında kredi temini sıkıntısı yaşayan ve önünü tam olarak göremeyen firmaların yatırımlarını erteleyerek , kapasitelerini her zamankinden daha düşük seviyelerde tuttuğunu , 2008 yılına göre odaya kayıtlı firmaların üretimlerinde yüzde 25 , ihracatlarında yüzde 37 ' lik bir azalma olduğunu söyledi . Yaşanan terör sıkıntısına değinen Ender Yorgancılar , Türkiye ' nin birinci gündem maddesinin ekonomi olması gerekirken , ilk sıraya yine terörün yerleştiğini belirtti .

Yorgancılar , ' ' Kriz süresinin ardından iyileşme belirtilerinden bahsedilirken , yaşanan bu terör öylemlerinin sürmesi bu sürece de zarar verecektir . ' ' dedi .

Yorgancılar , Türkiye ' nin yine terör belasının içine sürüklendiğini , karanlık güçlerin ülkenin huzuru ve güvenini tehdit eder hale getirdiğini kaydetti . Terörün dağlardan şehirlere ve metropollere inmiş olmasını kabul edemeyeceklerini vurgulayan Yorgancılar , 6 , 5 ayı aşkın zamandır 70 ' e yakın şehit ve yüzlerce yaralı verildiğini , bu eylemlerin artık son bulması gerektiğini ifade etti .

Terörün bir ulusal sorun olduğunu , bu sorunun çözüm noktasının iktidar ve muhalefetin ortak tavır içinde davranması ile mümkün olabileceğine dikkat çeken Yorgancılar , ' ' Bizler , Gazzeli mavi bebeği elbette ki kurtaracağız . Türkiye ' mize yakışan da budur . Ancak önceliğimiz Buselerimizin , Mehmetçiklerimizin güvenliğini sağlayabilmektir . Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin de öncelikli görevi budur . ' ' diye konuştu .

Yorgancılar , bu süreçte herkesin birbirini suçlamasının terörü bitirmeyi geciktireceği gibi , kayıpları da artıracağına işaret etti .

PETKİM 4-5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPACAK

EBSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Petkim CEO ' su Kenan Yavuz ise EPDK ' nın Petkim ' e rafineri yapılmasıyla ilgili lisansını onayladığını , şu anda çalışmaların sürdüğünü belirtti .

Bu rafireninin 4-5 milyar dolarlık bir yatırım olacağını kaydeden Yavuz , kısa süre içerisinde rafinerinin yapım çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti . Yavuz , bu tesisi 2014 yılında devreye sokmayı hedeflediklerini bildirdi . Yavuz , rafineriyle birlikte ithal edilen tüm ürünlerin ' yerlileştirileceğini ' , kurumun hammadde ihtiyacını buradan karşılayacağını kaydetti . Yavuz , bu yatırım için destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti .

Öte yandan , EBSO ' da uzun süre meclis başkanlığı yapan ve 25 yıldır odada faaliyet gösteren Kemal Çolakoğlu ' nun ismi EBSO toplantı salonlarından birine verildi .

EBSO ' da düzenlenen törende konuşan EBSO Meclis Başkanvekili Hüseyin Şairoğlu , odaya uzun süre hizmette bulunan Çolakoğlu ' nun isminin yaşatılması için yönetim kurulunun böyle bir karar aldığını ve bu kararı hayata geçirdiklerini söyledi . Şairoğlu , sanayicilerin ve herkesin çok iyi tanıdığı Çolakoğlu ' nun çok daha iyilerine layık olduğunu dile getirdi .

Kemal Çolakoğlu ise çok özel bir gün yaşadığını , insanların yaşarken kolay kolay ödüllendirilmediğini , EBSO ' nun toplantı salonlarından birine adının verilmesinin kendisini gururlandırdığını söyledi . EBSO ' nun büyük bir ahde vefa örneği sergilediğini ifade eden Çolakoğlu ; çocuklarına , torunlarına bırakacağı en önemli mirasın bu olduğunu kaydetti .

Çolakoğlu , EBSO yönetimine , meclisine teşekkür etti . Çolakoğlu , TOBB ' da bütün yöneticilerin iki dönem sınırını tamamlayacaklarını kaydederek , konjonktürün , Yorgancıoğlu ' nun TOBB başkanlığı için uygun olduğunu kaydetti . Meclis toplantısına Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar da katıldı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile