Edirne Belediye Başkanı Gürkan Açıklaması

''Hep birlikte kentimizi dahada güzelleştirmek ve vatandaşlarımız olan sorumluluklarımızı yerine getirmek için bu toplantıları düzenliyoruz''.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ''Halka hesap verme'' toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Gürkan, Edirne Ticaret Ve Sanayi Odası'nda, üçüncüsü düzenlenen toplantıda, göreve geldikleri günden bu yana belediyenin yaptığı önemli çalışmaları vatandaşlarla paylaştıklarını söyledi.

Hep birlikte Edirneyi yönetmek için göreve geldiğini, kenti daha da güzelleştirmek istediklerini vurgulayan Başkan Gürkan, belediyenin yaptığı yatırımlar ve projeler konusunda vatandaşlara bilgi verdi.

Gelir-gider bütçeleri hesaplandığında belediyenin 2006 yılından bu yana ilk kez kara geçtiğini anlatan Gürkan, halkın parasını en iyi ve tasarruflu bir şekilde kullanmak zorunda olduklarını vurguladı.

Edirne Belediyesinin 2015 yılında gerçekleştirdiği icraatları anlatan Başkan Gürkan, ''Zabıta Müdürlüğü ekipleri 2015 yılında 636 adet iş yeri açma ruhsatı verirken, 3 bin 490 adet denetim gerçekleştirmiştir. Kültür Müdürlüğü 71 adet etkinlik gerçekleştirdi. Yine Kıyık Caddesine açtığımız Özgecan Kadın Lokali’yle kadınlarımıza yeni bir yaşam merkezi sunduk. Yakın zamanda da Kaleiçi Semtine bir kadın merkezi açmak istiyoruz. Biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki kadınlarımızın eseridir'' dedi.

Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek ve Edirne’den Türkiye mesaj vermek için belediye meclisiyle birlikte bir karar aldıklarını dile getiren Gürkan, “Aldığımız karar doğrultusunda 2016'da yıllık çalışma ruhsatlarını yenileyecek minibüs ve taksi sürücülerinden, son bir ay içinde çeşitli suçlardan suç işlemediğine dair adli sicil kaydı ve uyuşturucu madde kullanmadığına dair sağlık raporu istedik. Şoförlerimizde canı gönülden bu isteklerimizi yerine getirdi. Onlara da buradan teşekkür ediyorum. Edirne’ye de bu yakışırdı'' şeklinde konuştu.

Belediyeye bağlı müdürlüklerin yaptığı çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgiler veren Gürkan, toplantıya gelen vatandaşlara teşekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile