Edirne Belediyesinde 'İş Güvenliği' Toplantısı

Edirne Belediyesi, hizmet aldığı alt yüklenici firmaların temsilcileri, iş güvenliği uzmanları ve iş yeri hekimleriyle toplantı düzenledi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı ve İş Veren Vekili Çiğdem Gegeoğlu, belediyede düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, iş sağlığı ve iş güvenliğine çok önem verdiklerini söyledi.

Bir kişinin canının her şeyden daha önemli olduğunu anlatan Gegeoğlu, ''Edirne Belediyesi olarak iş güvenliğini gerçekten çok önemsiyoruz. İşçiyi koruma ile ilgili alacağınız malzemelere lütfen özenelim ve dikkat edelim. Yapılan sağlık muayenelerini usulen değil de hakkıyla yapalım.'' diye konuştu.

Başkan Yardımcısı ve iş yeri hekimi Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ise, 2017 Ocak ayında Türkiye genelinde 161 kişinin iş yerlerinde iş kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.

''Bir hekim olarak, bir insan olarak bundan utanıyorum.'' diyen Tanrıkulu, ''161 bir sayı olabilir ama bunların da çocukları ve aileleri var. Edirne Belediyesi olarak, taşeron işçileri dahil her personelin iş sağlığı ve güvenliğine çok önem veriyoruz. Bizim için önemli olan insan. Giden canlar bizim kardeşimiz, tanıdığımızda olabilir.'' ifadelerini kullandı.

İş Güvenliği Uzmanı Özgür Cengiz de, Edirne Belediyesinin hizmet aldığı alt yüklenici firmaların temsilcileri, iş güvenliği uzmanları ve iş yeri hekimlerine alınması gereken önemler, belediye çalışma prensipleri ve yapılacak olan faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile