Edirne'de Bayramda Tonlarca 'Tava Ciger' Tüketildi

Edirne'de Bayramda Tonlarca 'Tava Ciger' Tüketildi

Ramazan Bayrami tatilinde 100 binden fazla kisinin ziyaret ettigi Edirne’de tonlarca tava ciger tüketildi. Tava ciger yemek için restoranlarin önünde saatlerce metrelerce uzunlukta sira bekleyen vatandaslarin olusturdugu kuyruk havadan görüntülendi.

Tarih ve turizm kenti Edirne’de, 9 günlük Ramazan Bayrami tatilinde yogunluk yasandi. Tarihi eserleri, müzeleri, dogal güzellikleri, tarihi çarsilari ve cografi isaretli yöresel lezzetleriyle ziyaretçilerin ilgi odagi olan kent, bayram tatilinde Istanbul basta olmak üzere çevre illerden, Balkanlardan ve Avrupa’daki gurbetçilerle birlikte binlerce turist agirladi.

“Cigercilerde uzun kuyruklar olustu”

Sabahin erken saatlerinde Edirne’ye akin eden turistler, ziyaretlerinin ardindan kentin meshur lezzeti tava ciger yemek için solugu restoranlarda aldi. Restoranlarin önünde onlarca metre uzunlugundaki siranin kendilerine gelmesini bekleyen vatandaslarin, bekleme süresi zaman zaman bir saati asti. Saatlerdir siranin kendisine gelmesini bekleyen vatandaslarin olusturdugu kuyruk, havadan görüntülendi.

“Tonlarca ciger satildi”

Bayram boyunca 100 binden fazla kisinin ziyaret ettigi Edirne’de tonlarca ciger tüketildi. Bayram tatilinde binlerce kisinin ögle ve aksam yemeklerinde tercihi tava cigeri ve kuru aci biber ikilisi oldu. Cigercilerin müsterilerine yetismekte zorlandigi Edirne’de, ziyaretçilerin çogu Istanbul, Tekirdag ve Çanakkale’dendi.

Edirneli cigerci Bahri Dinar, “Türkiye’nin ve dünyanin dört bir yanindan yüzbinlerce ziyaretçi Edirne’ye akin etti. Biz de kendilerine tonlarca tava ciger ikram ettik” açiklamasinda bulundu.

Bir baska cigerci Ugurcan Imrak da, bayram tatili boyunca Edirne’de tonlarca tava ciger satildigini ve esnafin yüzünün güldügünü belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile