Edirne’de bir vatandas sicak havanin etkisiyle kendisi Meriç Nehri’nin serin sularina atti. Meriç Nehri’nin serin sularina kendisine birakan vatandas yüzerek yaklasik 10 dakikada karsiya geçti. Girilmesi tehlikeli ve yasak olan yerde uzun süre yüzmeye devam eden vatandas daha sonra nehrin diger tarafina geçerek bölgeden ayildi. Meriç Nehri Kiyisinda oturan vatandaslar yasanan durumu hayretle izledi.
"Meriç Nehri’nden karsiya kadar yaklasik 800 metre yüzerek geçmesi hayretle izlendi"
Meriç Nehri kiyisinda isletme sahibi olan Kemal Kiliç, durgun suda durmanin tehlikeli oldugunu belirterek, “Ne kadar profesyonel bir yüzücü de olsa nehirde yüzmesi çok tehlikeli. Emniyet seritleri de her tarafta suya girilmemesi için bulunuyor. Bu vatandasin nehrin karsi tarafina kadar yüzmesi burada oturanlar tarafindan hayretle izlendi. Bu duruma tepki gösterenlerde, gülümseyenlerde oldu. Çünkü malum mevsim yaz ve hava sicak. Bunun keyfini belki yüzen çikartti ama Allah göstermesin tehlikeli bir sonuç verebilirdi. Meriç Nehri’nden karsiya kadar yaklasik 800 metre yüzerek geçmesi hayretle izlendi. Vatandas ne kadar iyi yüzse de bunu yapmamasi lazim diye düsünüyorum” dedi.
Uzun yillardir Meriç Nehri’nde bu kadar suyu bir arada görmediklerini ifade eden Kiliç, “Buradan yürüyerek karsiya geçtiniz zamanlar oldu. Fakat bu nehrin üzerinde kurulan hidroelektrik santralinden dolayi su seviyesi yükselmeye basladi.
Yaklasik suanda nehirde 4 metrenin üzerinde su seviyesi var. Bu ayni açidan iyi yüzme bilmeyenler için tehlike arz edebilir. Özellikle bu havalarda sakin durgun suya girmesinler. Durgun sularin alti bataklik ve agaç dallari olabilir. Tedbiri elden birakmamak lazim. O vatandasin karsiya geçmesi bir ödül degil onun için bir ceza da olabilirdi” diye konustu.
Edirne'de Bir Vatandas Meriç Nehrini Yüzerek Geçti
Edirne’de sicaktan bunalan bir vatandas girilmesi tehlikeli ve yasak olan Meriç Nehri’ne atlayip karsi kiyiya kadar yüzdü.



















