Edirne’de Polisler Kuruluş Yıl Dönümlerini Kutladı

Edirne’de Polisler Kuruluş Yıl Dönümlerini Kutladı

Türk Polis Teşkilatı’nın 167. kuruluş yıl dönümü geniş bir katılımla kutlandı.

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve çok sayıda teşkilat mensubunun katıldığı program Atatürk Anıtı önünde başladı.

Emniyet çelenginin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra polis araçlarının oluşturduğu konvoy Londra Asfaltı, Talatpaşa ve Atatürk Bulvarı üzerinde geçiş yaptı. Törene CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz katıldı.

Daha sonra DSİ Sosyal Tesisleri’ndeki programın ikinci bölümüne geçildi. Buradaki programa Edirne Valisi Gökhan Sözer, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi katıldı.

Programın açılışında konuşan Vali Gökhan Sözer, modern devletlerin birinci önceliğinin güvenlik olduğunu belirterek, asker ve polisin güvenlik hususundaki önemine değindi. 167. kuruluş yıl dönümünü kutladıkları polis teşkilatının kurulduğu günden bu yana ülkenin varlığına ve birliğine, insanın hayatı ve güvenine hizmet ettiğini ifade eden Sözer, teşkilatın aynı hizmeti günümüzde de devam ettirdiğini söyledi.

Suçun ve suçlunun vasfının zaman içerisinde değiştiğini kaydeden Vali Sözer, polisin değişen şartlara göre kendini yenileyerek görevini yaptığını dile getirdi. Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ise 166 yıllık maziyi geride bırakan teşkilatın 167. yıla girerken sadece Türkiye’de değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşıdığını ifade etti.

Ceylan, “İnsanların huzur ve güvenini sağlayan, suçluların işlenmesini önleyen, suç işlemesi durumunda suçluları delileriyle birlikte yakalayıp adalete teslim eden polis teşkilatı; sosyal ve toplumsal hayatın içinde adaletin gözetilmesi, birey hak ve özgürlüklerin rahatça yaşanılması doğrultusunda aziz milletin huzur ve güvenliği için çalışmaktadır.” dedi.

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında şiir, kompozisyon ve spor dalında derece alanlara ödül verildi.

Etkinlikler kokteylin ardından sona erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile