Efeler, Depremin Yaralarini Sarmaya Devam Ediyor

Efeler, Depremin Yaralarini Sarmaya Devam Ediyor

Efeler Belediyesi, 6 Subat Depremi’nin ardindan afetzede vatandaslarin yaralarina derman olmak için yardimlarini araliksiz sürdürüyor. Efeler halkinin destegiyle toplanan acil yardim malzemeleri, onlarca tira yüklenerek bölgeye gönderildi.



Kahramanmaras merkezli büyük sarsintilarin ardindan 10 ilde yüz binlerce yapi moloz yiginina döndü, enkaz altinda on binlerce can hayata gözlerini yumdu. Depremden yarali olarak kurtulan vatandaslar için yurdun dört bir yaninda oldugu gibi Efeler’de de yardim seferberligi basladi.

Efeler Belediyesi’nin Ugur Mumcu Parki’nda kurdugu yardim çadiri vatandaslarin getirdigi çesitli malzemelerle doldu. Toplanan; gida ürünleri, isitici araç ve gereçleri, kislik kiyafetler ile temizlik malzemeleri kullanim alanlarina göre ayristiriliyor. Efeler Belediyesi ekipleri, acil ihtiyaç malzemelerini yardim noktalarina ulastirma sorunu yasayan vatandaslarin da evlerine giderek bagislara aracilik etmeyi sürdürüyor. Bu yöntemlerle toplanan acil yardim malzemeleri belediyenin depolarina tasiniyor. Özenle paketlenen malzemeler, bugüne kadar onlarca tira yüklenerek depremzedelerin yaralarina derman olmak için bölgeye sevk edildi.

Hazirlanan yardim kolilerinde yer alan duygu dolu bir not ise minik kalplerin depremden daha büyük oldugunu kanitlar nitelikteydi. Efelerli Arda Can Ünal, depremzede çocuklara gönderdigi ayakkabi kutusunun içine biraktigi mektupta telefon numarasini paylasti ve sunlari yazdi, “Canim arkadasim ne kadar uzakta olsak da acinizi paylasiyoruz. Bu ayakkabilari giy, üsüme. Baska bir ihtiyaciniz oldugunda söyleyebilirsiniz. Biz istediklerinizi göndeririz. Ne zaman nerede oldugumuz fark etmez, her zaman göndeririz. Istediginiz zaman beni arayabilirsiniz. Muhabbet ederiz, tanisiriz. Bu günlerde geçecek insallah. Seni seviyorum.”

Yardim sürecini yakindan takip eden ve daha sonra deprem bölgesine ziyarette bulunan Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, “Büyük yikima birebir sahitlik ettim. Yasadigimiz aciyi bir nebze de olsa hafifleten sey, vatandaslarimizin bir ve fedakâr davranislari. Efeler halki da bunun en güzel örneklerini ortaya koydu. Üstlerindeki ceketi dahi bagislayanlar oldu. Vatandaslarimiza tesekkür ederim. Bugüne kadar deprem bölgesinde neye ihtiyaç duyulduysa onu karsilamak için çalistik ve çalismayi sürdürecegiz. Bir kere daha milletimizin basi sag olsun” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile