Ege'deki Ağrı Dernekleri 'Referandumu' Konuştu

Ege'deki Ağrı Dernekleri 'Referandumu' Konuştu

Narlıdere Belediye Meclis Üyesi ve Narlıdere Ağrılılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Göztepe, Ege'deki Ağrı Dernekleri'ni İzmir'de buluşturdu

Narlıdere Belediye Meclis Üyesi ve Narlıdere Ağrılılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Göztepe, Ege'deki Ağrı Dernekleri'ni İzmir'de buluşturdu. İzmir'in Çankaya semtindeki Adana Sofrası'ndaki buluşmaya katılımın yoğun olduğu gözlendi.
Ege Bölgesi Ağrı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hasan Karabağ'ın da katıldığı kahvaltılı toplantıya, Ege Bölgesi Ağrı İli ve İlçeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. Ali Demirkaya, Torbalı Ağrılılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kuruş, Turgutlu Ağrılılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Yaşar, Karabağlar Ağrılılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alican Işık, Ege Bölgesi Ağrı İli â€" İlçeleri ve Köyleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. Nuri Aydemir, İzmir Patnoslular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Köylü, dernek ve federasyon yöneticileri de katıldı.
Güncel gelişmelerle, kritik Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantının açılış konuşmasını Narlıdere Ağrılılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Göztepe yaptı. Göztepe; "Bu toplantıyla tüm Ağrı Dernekleri'nin başkanlarıyla, yöneticilerini buluşturmayı arzu ediyorduk. Tüm Ağrılıları kardeşim gibi, ağabeyim gibi, yeğenim gibi görüyorum. Bizim ortak paydamız Ağrılı olmaktır. Siyasal, ekonomik ve sosyal anlamda kendi aramızdaki birlik ve beraberlik ortamını tesis etmemiz gerekmektedir. Önümüzde ciddi bir referandum süreci, akabinde de genel seçimler var. Bazı kesimler, faydasını zararını değerlendirmeden peşinen referandumda hayır denmesi gerektiğini iddia ediyorlar. Bu insanlara sormalı, neden 'hayır' demek lazım? Anayasa değişikliğinin Türkiye demokrasisine hiç mi katkısı olmayacak. Neden peşin fikirli olarak ille de 'hayır'da diretiliyor. Geçmişte demokrasinin kesintiye uğratıldığı süreçlerin bir daha yaşanmaması için Hükümetimizin gösterdiği duyarlılığa katkı sağlanması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
Daha sonra söz alan, Ege Bölgesi Ağrı Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Suat Aykol ise, en kısa sürede, tüm dernek başkanlarının katılımıyla bir toplantı yapılması gerektiğini belirterek; "Doğru koşullarla belirleyeceğimiz yol haritasıyla daha kısa sürede yol alabiliriz" dedi. Aykol'dan sonra konuşan Ege Bölgesi Ağrı İli-İlçeleri ve Köyleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. Nuri Aydemir, derneklerin yapacağı çalışmaların önemsenmesi gerektiğini, ancak kamu kurum ve kuruluşlarında federasyon şeklinde örgütlenmelerin daha çok dikkate alındığına işaret etti.
Aydemir'in ardından konuşan Ege Bölgesi Ağrı İli ve İlçeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. Ali Demirkaya da, Hükümet'in demokratik açılım sürecinde başarılı bir sınav veremediğini savunarak, hükümetin bu konudaki samimiyetinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bu çerçevede değerlendirildiğinde, Anayasa değişikliğiyle ilgili çalışmaların da toplumsal mutabakat sağlanmadan, muhalefetin yok sayılarak bir paket halinde oylanmak üzere kamuoyu gündemine getirildiğini ifade eden Demirkaya, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ndeki antidemokratik uygulamaların barış ve kardeşlik ortamına zarar verdiğini kaydetti. Demirkaya; "12 Eylül 1980'de darbe yapanlar, yeni anayasa ile de yargılanamayacaklar. Bu insanların işlediği suçun zaman aşımına uğraması yine hükümet eliyle garanti altına alınmıştır. İnsana sorarlar, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" diye konuştu.
Toplantıda söz alan Ege Bölgesi Ağrı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hasan Karabağ ise; "Birlik ve beraberlik ortamının tesis edilmesi için bu tarz organizasyonlar çok önemlidir. Biz, Ege Bölgesi Ağrı Dernekler Federasyonu olarak, bütün siyasi partilerimize eşit mesafedeyiz. Hiçbir siyasi partinin de arka bahçesi değiliz. Ülkemizi önemli bir referandum ve seçim sürecinin beklediği kritik bir sürece girmiş bulunuyoruz. Ağrılılar Federasyonu olarak, ülke gündemine çok duyarlıyız. Ancak, İzmir'de ikamet olmamız nedeniyle İzmir'in sorunlarına ve bunlarla ilgili çözüm yollarına da duyarlıyız. Güncel gelişmelere dönük fikir alışverişinde bulunduğumuz bu toplantımıza benzer organizasyonlarımız sürecek" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile