Ege-Koop Genel Başkanı Aslan 'kentsel Dönüşüm'ü Anlattı

Ege-Koop Genel Başkanı Aslan 'kentsel Dönüşüm'ü Anlattı

81. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı'nı (İEF) ziyaret eden Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Soru yağmuruna tutulan Aslan, "İzmirlilerin kafası kentsel dönüşüm konusunda karışık" dedi

Başta konuk il Hatay standı olmak üzere yaklaşık üç buçuk saat boyunca fuarda uğramadık stant bırakmayan Aslan ziyaretçilerden yoğun ilgi görürken, kimileri çalışmaları dolayısıyla kutladı, kimileri ise kentsel dönüşüm konusunda sorular yöneltti.

Aslan, özellikle kentsel dönüşüm konusunda insanların ciddi şekilde kafa karışıklığı yaşadığını fuarda bir kez daha gördüğünü belirterek, "Bu konuda maalesef her kafadan bir ses çıkıyor. Bilen de bilmeyen de konuştuğu için halkın kafası iyice karışmış durumda. Hem fuar gezimizde hem de fuar süresince standımızda vatandaşlarımızın kafalarındaki soru işaretlerini gidermeye çalıştık. İzmir Fuarı, Ege-Koop açısından son derece verimli geçmiştir" dedi.

Ege-Koop Proje Merkezi'nce hazırlanan İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi başta olmak üzere Aslan'ı çalışmalarından dolayı kutlayan İzmirliler, aynı zamanda son dönemlerin gündemi haline gelen kentsel dönüşüm konusunda da sorular sordu.

Dönüşüm konusunda ciddi bir şekilde kafa karışıklığı yaşadıklarını belirten yüzlerce vatandaş, bu konuda Ege-Koop'un basına yansıyan açıklamalarının dışında somut bir izah yapılmamasından yakındı.

Kentsel dönüşümü kimlerin yapacağından ne zaman başlayacağına kadar onlarca soru yöneltilen Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, "Uygulamanın start alacağı İzmir'de bile henüz daha kimsenin ne olduğunu bilemiyor olması düşündürücüdür" dedi.

Halkın bu konuda ciddi bir şekilde bilgilendirme ihtiyacı içerisinde olduğunu belirten Aslan, "Maalesef bu durum, fuar ziyaretimizde çok daha net bir şekilde ortaya çıkmıştır. İzmirliler, kentsel dönüşüm konusunda şaşkındır, ne yapacağını, kime güvenip kimle hareket edeceğini bilmemektedir. Bu konuda şahsımın, dolayısıyla da Ege-Koop'un çalışmaları, anlatıları ve uğraşılarından başka somut hiçbir şey göremediklerinden yakınıyor. Bu her ne kadar çalışmalarımızın boşuna olmadığını yansıtması bakımından mutluluk verici olsa da dönüşümde ciddi bir bilgilendirme eksikliğini ortaya koyması bakımından da dikkat çekici. Ziyaretimde hem bu konudaki görüş ve önerilerimi vatandaşlarla paylaşma olanağı buldum hem de yeni projeler üretmemiz konusundaki ısrarlı yaklaşımın Ege-Koop'a duyulan güveni yansıtması açısından mutlu oldum" şeklinde konuştu.

Aslan, fuarda başta '5 Bin Lira Peşin-Arsa Sizin' kampanyaları olmak üzere Keyifli Yaşam Evleri ve Dört Mevsim Konakları projelerine ilişkin üç ayrı kampanya ile yer aldıklarını, ilk günden itibaren talep patlaması yaşadıklarını dile getirdi.

Aslan, proje ve kampanyaları ile fuar sürecini şöyle değerlendirdi: "Sadece arsa kampanyamızdan bahsedecek olursak daha ilk günden aldı yürüdü. 5 bin lira peşin ile sunduğumuz arsalar, o kadar ilgi gördü ki sadece ilk üç günde üçte ikisi satıldı. Bunu bekliyorduk çünkü tarla bile alınamayacak fiyatlara biz Türkiye'nin en önemli vakıf üniversitelerinden biri olan Gediz Üniversitesi ve İzmir'in ilk bahçeli konut projesi olan Villakent'in yanı başında arsa sahibi olma fırsatı sunduk. Katip Çelebi Üniversitemizi de düşündüğümüzde bu bölge üniversiteler bölgesi haline gelmiştir artık. Dolayısıyla 26 bin lira ile 90 bin lira arasında değişen fiyatlarla ister geleceğinize, ister evlatlarınızın, torunlarınızın geleceğine, ister bugün itibarıyla o bölgede yaşamak adına harika bir yatırım fırsatı sunduk. Yine 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşan ve aynı bölgede yer alan Keyifli Yaşam Evleri projemiz de yoğun bir ilgi gördü. Kira garantili bu projemizden de çok sayıda satış gerçekleştirme fırsatı bulduk. İzmir Fuarı, Ege-Koop açısından oldukça verimli geçmiştir diyebiliriz. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile