Ege'ye Tatile Geldi Hayati Degisti

Ege'ye Tatile Geldi Hayati Degisti

Herkesin ekonomik kriz ve issizlikten dert yandigi ülkemizde, isini severek yapanlar adeta mühendis maasini begenmez oldu. Izmit’te bir otomotiv firmasinda isçi olarak çalisirken Ege’ye tatile gelen 37 yasindaki Alis Özhan, tatilde bir akrabasinin koltuklarini temizlemede yardimci olunca hayati degisti. Günlük 4 bin lira para kazanmaya baslayan Alis Özhan, tatilden bir daha geri dönmeyerek koltuk temizleme isi yaparak aylik ortalama 120 bin lira kazanç ile mühendislerden daha fazla kazanç saglamaya basladi. Özhan, yeni isi sayesinde tatil modunda bir hayat yasamaya basladigini belirtti.

Dogma büyüme Izmitli oldugunu ve liseyi bitirdikten sonra Izmit’te bir otomotiv firmasinda araç koltugu monte isinde 15 yil çalistigini belirten Alis Özhan, “Fabrikada 15 yil çalistim. Yillik iznimi geçirmek için Ege’ye geldim. Aydin ve Mugla çok sevdigim sehirler. Burada tatilde iken bir yakinima kirlenen koltuklarin temizlenmesi isinde yardimci oldum. Temizlik isi hosuma gidince fabrikada çalismak yerine kendi isimi kurup koltuk temizleme isi yapmaya karara verdim. Iyi ki böyle bir karar vermisim” diyerek hayatinin en kazançli yillarini yasadigini belirtti.

“Tatile ayirdigi paranin geri kalan kismiyla isini kurdu”

Türkiye’de is ve tatil anlayisinin çok farkli oldugunu ve bu sene tatile harcamak için ayirdigi para ile kendi isini kurdugunu belirten 37 yasindaki Ali Özhan, “Izne çikarken tatil için bir miktar para ayirmistim. Koltuk temizleme isinde akrabami yardim edince yakin çevreden is gelmeye basladi.

Ben de tatil için ayirdigim paranin kalan miktari ile 33 bin liraya tasinabilir bir makine aldim. Tatile geldigim günden bu yana hiçbir gün bos kalmadan çalisiyorum. Allah’a sükür kazanci da oldukça iyi. Günlük ortalama 4 bin TL kazaniyorum. Bir yandan tatil yapmak istedigim sehirde yasarken diger yandan da çalisip para kazaniyorum” dedi.

“20 gün kalmak için geldi, sahile sifir ev tutup ömür boyu yasama karari aldi”

Tatilde çalisirken basladigi koltuk temizleme isi sayesinde adeta her gün tatil yapmaya basladigini kaydeden Alis Özhan, “Günün belli saatleri çalisarak geri kalan saatlerinde denizde ve sahilde dinlenerek geçiriyorum. Yaz tatili için geldigim Didim Akbük’te bir villa kiraladim. Ev halki tatiline ben ise hem isime hem de tatilime bakiyorum. Isler odlukça yogun. Memnun olan herkes birbirine haber veriyor. Telefonla arayanlara randevu veriyorum. Ege’ye planladigim tatil sayesinde hayatim degisti” diyerek herkesin sevdigi isi yapmasini tavsiye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile