Eğer serbest bırakılıyorsa bunun bir gerekçesi vardır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çetin Doğan ve İlhan Cihaner'in tahliyesi ile Kandil Dağı'ndan gelen PKK'lıların tutuklanması hakkında açıklamalarda bulundu.

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç ; daroğlu , Batıkent Kü ; ltü ; r ve Ticaret Merkezi ' nin temel atma tö ; renine katıldı .

Tö ; ren ö ; ncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç ; daroğlu , Ç ; etin Doğan ve İlhan Cihaner ' in tahliye edilmesi ile ilgili , hukuka saygı gö ; sterilmesi gerektiğini ifade ederken , &ldquo ; Eğer serbest bırakılıyorsa , bunun mutlaka bir gerekç ; esi vardır . Demek ki , delillerin karartılması diye bir sü ; recin sona erdiği anlaşılıyor&rdquo ; dedi .

Ekim ayında Kandil Dağı ' ndan gelen PKK ' lıların dü ; n tutuklanması ile ilgili olarak da , hü ; kü ; meti suç ; layan Kılıç ; daroğlu , &ldquo ; Neden , gelirken pişmanlık yasasından yararlanmadıklarını sö ; yledikleri halde hiç ; bir işlem yapmadı . Yapılan bir ç ; ifte standart . Zamana ve zemine gö ; re politika oluşturmaya ç ; alıştılar . Geldikleri yerde duvara tosladılar . Bu yapılan işlemin doğru olmadığı kanısındayım&rdquo ; dedi .

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç ; daroğlu , Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan Batıkent Kü ; ltü ; r ve Ticaret Merkezi ' nin temel atma tö ; renine katıldı . Tö ; ren ö ; ncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç ; daroğlu , Kandil Dağı ile Mahmur Kampı ' ndan geç ; en ekim ayında Tü ; rkiye ' ye gelen PKK ' lıların dü ; n tutuklanmasından sonra Kü ; rt aç ; ılımının sona erdiğine yö ; nelik iddiaların sorulması ü ; zerine , Kılıç ; daroğlu , bu sorunun muhatabının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtirken , şunları sö ; yledi :

&ldquo ; Neden , gelirken pişmanlık yasasından yararlanmadıklarını sö ; yledikleri halde hiç ; bir işlem yapmadı . Aradan belli bir sü ; re geç ; tikten sonra yeni mi akılları başlarına geldi? Bö ; yle bir işlemin iç ; ine girdiler . Dolayısıyla yapılan bir ç ; ifte standart . Zamana ve zemine gö ; re politika oluşturmaya ç ; alıştılar . Geldikleri yerde duvara tosladılar . Bu yapılan işlemin doğru olmadığı kanısındayım . &rdquo ;

ORG . DOĞAN VE BAŞSAVCI CİHANER ' İN TAHLİYESİ

Orgeneral Ç ; etin Doğan ve Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ' in bugü ; n tahliye edilmesi ile ilgili yö ; neltilen soruyu şö ; yle yanıtladı :

&ldquo ; Yargı kararlarına herkesin saygı duyması lazım . Eğer serbest bırakılıyorsa , bunun mutlaka bir gerekç ; esi vardır . Demek ki , delillerin karartılması diye bir sü ; recin sona erdiği anlaşılıyor . Zaten yargılama sü ; reci devam ediyor . Yargılama sü ; recine hepimizin saygı gö ; stermesi lazım . &rdquo ;

Vatan

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile