Egirdir Gölü Üzerindeki Yosunlar Ve Otlar Temizlenmeye Basladi

Egirdir Gölü Üzerindeki Yosunlar Ve Otlar Temizlenmeye Basladi

Türkiye’nin dördüncü büyük gölü Egirdir Gölü’nde, kötü görüntülere ve kokuya neden olan göl üzerindeki yosunlar ot biçme makinesi ile temizlenmeye basladi.

Türkiye’nin en büyük göllerinden biri olan Egirdir Gölü’nde otla mücadele etmek için Egirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birligi (EKO-BIR) Baskanliginca ot biçme makinesi alindi. 17 Temmuz tarihinde vinç yardimiyla Egirdir Gölüne indirilen ot biçme makinesi, yapilan teknik çalismalar sonucunda bugün çalistirildi ve gölün yüzeyindeki otlar temizlenmeye basladi.

Egirdir Limani kiyi seridinde baslayan ot temizleme çalismasi, gölün her tarafinda yapilacak.

Göl temizligi yapilarak Egirdir Gölünün hem fiziki, hem de kimyevi olarak kirlenmesinin önüne geçilecegini belirten Egirdir Belediye Baskani ve EKO-BIR Baskani Mustafa Özer, “EKO-BIR olarak gölümüzdeki otlanmanin temizlenmesi için almis oldugumuz ot temizleme teknemiz bugün itibariyle göreve basladi.

Basta Egirdir’imize ve Egirdir Gölü kiyisina yerlesim birimlerimize hayirli olmasini diliyorum. Insallah bu ot temizligi ile beraber Egirdir Gölümüzün su seviyesinin yükseltilmesi ile alakali olarak Egirdir Gölümüzün hem fiziki hem de kimyevi olarak kirlenmesinin önlenmesinin önüne geçebilmek adina mutluyuz. Bizim önceligimiz her zaman Egirdir Gölümüz. Egirdir gölümüzü temizlemek için, Egirdir Gölümüzü korumak ve yasatmak için elimizden geleni sonuna kadar yapacagiz. Egirdir Gölümüzle ilgili duyarli davranan tüm vatandaslarimiza, çiftçilerimize ve tarimla ugrasan hemsehrilerimize tesekkür ediyorum. Önceligimiz her zaman Egirdir Gölü olacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile