Egitim-Bir-Sen Adana'da 8. Kez Yetkili Sendika

Egitim-Bir-Sen Adana'da 8. Kez Yetkili Sendika

Egitim-Bir-Sen Adana Subesi 2022 yili mutabakat sonuçlarina göre tüm sendikalardan daha fazla üye sayisina ulasarak 8. kez yetkili sendika oldu. Sube Baskani Mehmet Sezer, “Ortaya çikan tablo azim ve güvenin sonucu. Egitim-Bir-Sen’imizin bayragini zirvede dalgalandirmaya devam ediyoruz. Bu basarida pay sâhibi olan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

2022 yili mutabakat sonuçlarina göre bir önceki yildan 204 daha fazla üye yapan Egitim-Bir-Sen Adana Subesi 8 yildir sürdürdügü gelenegi bozmadi ve yine yetkili sendika oldu. Diger 47 sendikanin toplamindan 6 bin 961 daha fazla üyesi olan Egitim-Bir-Sen en yakin sendikaya da 3 bin 529 üye farki atti.

Konuyla ilgili bir açiklama yapan Egitim-Bir-Sen Adana Sube Baskani Mehmet Sezer, “23 Mayis 2022 tarihinde gerçeklestirilen mutabakat sonuçlarina göre aktif olarak faaliyet gösteren 49 sendika içinde en çok üyeye sahip olan Egitim-Bir-Sen Adana Subesi egitim-ögretim ve bilim hizmetleri alaninda Adana’da sekizinci kez yetkili sendika oldu” diye konustu.

11 bin 887 üye sayisiyla Adana’da bir kez daha yetkili sendika olmanin gururunu yasadiklarini ifade eden Egitim-Bir-Sen Adana Sube Baskani Mehmet Sezer, daha sonra sunlari söyledi:

“Sadece güvenle verilen yetkinin azimle sürdürülebilecegi inanciyla yil boyunca çalismalarimiz sürdürdük. Bu çalismalarin sonucunda da Adana’da 8. kez yetkili sendika olduk. Sehrimizde gelenek bu yil da degismedi. En yakin sendikadan 3529 daha fazla üyemiz var. Sendikali egitim çalisanlarinin yüzde 50’ye yakini Egitim-Bir-Sen’i tercih etti. Bu bizim için çok önemli bir basari.”

Sonucun sorumluluklarini arttirdigini vurgulayan Baskan Sezer, “Bugünden itibaren daha fazla çalisarak egitim çalisanlarimizin yasal haklarini korumak ve arttirmak için daha kararli bir sekilde yolumuza devam edecegiz. Egitim-Bir-Sen güvenin ve basarinin degismeyen adresi olmustur. Bir kez daha bu vesile ile bu güne kadar üye olmamis tüm egitim çalisanlarini Egitim Bir-Sen’e üye olmaya davet ediyorum. Bu muhtesem basarida pay sahibi olan tüm dava arkadaslarima, emek, ömür ve gönül veren herkese yürekten tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile